Poletni tabori na Kozjanskem

47. Pokaži, kaj znaš – prvič v enotnem šotoru

30.07.2018, 08:55, Jure Godler
743 ogledov
Foto galerija45 slik

Dobje, 29.7.2018 – Kot  je že v tradiciji, je tudi tokrat zadnjo nedeljo v juliju tradicionalno potekala že kar 47. prireditev Pokaži, kaj znaš v Dobju. Prireditev je znana daleč naokoli in slovi tudi po tem, da je bila odskočna deska mnogim, danes zelo uspešnim glasbenikom. Tokrat je vreme zdržalo in na sončno in vročo nedeljo v Dobje privabilo mnoge nastopajoče in obiskovalce.

Zbrane je najprej pozdravil predsednik Kulturnega društva Dobje Peter Frece, ki je vsem pod šotorom predstavil novost dogodka. Obiskovalci so letos poleg srečelova lahko ugotavljali težo pršuta, ki je čez celoten program visel nad odrom, kjer so se zvrstili nastopajoči. Tisti, ki se je najbolj približal teži pršuta, je za nagrado domov odnesel kar cel pršut.

Nastopajoči so tudi letos nastopili v dveh skupinah – posamezniki in ansambli. Najprej so se predstavili posamezniki, ti so bili: Nejc  Šarlah na harmoniki, Živa Krasovic petje, Blaž Leskovšek na harmoniki, Nina Lampret petje, Tim Pergamož na harmoniki, Martin Gračnar na harmoniki in Sintia Gračnar na harmoniki. V kategoriji ansamblov pa so nastopili: ansambel Smajl, ans. Stop, ans. Roka Kostevca, Veseli Novi Jahači, Grand Kvintet, ans. Toni, ans. Vesela Dolina, ans. Prijatelji, ans. Refren in ans. Naokrog. Tako kot vsa leta do sedaj je nastopajoče ocenjevala in poslušala strokovna žirija, ki so jo tokrat sestavljali Robi in Leon Poljanec ter Avgust Skaza.

Povezovalka prireditve Teja Leskovšek je na koncu razglasila nagrajence, predsednik KD Dobje Peter Frece in župan občine Dobje Franc Leskovšek pa sta nagrajencem razdelila nagrade. Zmagovalci po mnenju strokovne žirije so postali Grand Kvintet iz Rogaške Slatine in Blaž Leskovšek iz Babne Gore. Po mnenju občinstva pa je z 68 glasovi zmagala najmlajša nastopajoča Sintia Gračnar iz Stopč pri Grobelnem in s 70 glasovi ansambel Roka Kastelca iz Ivančne Gorice.

Poleg glasbe so si obiskovalci lahko privoščili še odlične čevapčiče, hladno pijačo, srečo pa so lahko preizkusili tudi v srečelovu z bogatimi nagradami. Zbrane je po prireditvi zabaval ansambel Okrogli muzikanti. (Tjaša Ferlež)