Avto Krka

Blagovčane je družila pesem in radost

02.01.2019, 14:58, Jure Godler
252 ogledov
Foto galerija7 slik

Trobni dol, 28. 12. 2018 – Društvo upokojencev (DU) Blagovna, ki bo konec januarja dopolnilo 21 let svojega uradnega delovanja, je ob koncu lanskega leta pripravilo družabno srečanje na Turistični kmetiji Salobir v Trobnem Dolu. Ko je veseli december že žarel od čarobnosti in veselja, so temu vzdušju svoj prispevek dodali še njihovi člani. 

V zavedanju, da je v življenju dobro izkoristiti priložnosti za prijetna druženja, ki pokažejo nove poti za veselje do življenja, obenem pa niso koristna le sebi, temveč svoj prispevek dajejo družbi, se upokojenci Blagovne radi tudi med letom udeležujejo nekaterih tradicionalnih prireditev. Ena izmed njih je mednarodna predstavitev v okviru ZDU Kozjansko. Vključujejo se v prikaz kmečkih opravil, sicer pa se radi odzovejo tudi na povabila ob krajevnih prireditvah in tudi drugod.

Zaključek leta pa je še posebej dobro izkoristiti za družabno srečanje, ko so čustva prepojena z mešanimi občutki, predvsem pri ranljivejših skupinah. Zbrana druščina DU Blagovna, ki jim predseduje Jožef Žnidar, je slovo od starega leta vzela precej zadovoljno in veselo. Družila jih je pesem ob harmonikarski spremljavi Branka Mešla. Za popestritev družabnega srečanja so medse povabili Ljudske pevce s Prevorja, ki so jim zapeli kar nekaj ljudskih pesmi in s tem pričarali na plano nostalgijo po starih časih. Skupne pesmi so nato odmevale še dolgo v noč, misli pa so jim že uhajale v novo leto, kjer jih čaka še veliko lepega. (Majda Rezec)