Citrarji na  5. Pikniku pod kozolcem

10.07.2018, 08:06, Jure Godler
341 ogledov
Foto galerija24 slik

Cerovec, 1. 7. 2018 – Prvo julijsko nedeljo je pod prijetnim kozolcem pri Govedičevih v Cerovcu potekal že 5. citrarski piknik, ki ga vsako leto organizira citrarka Jasmina Levičar. Pripravili so kulturni program, kjer so imele “glavno besedo”citre. Posebno vzdušje pa je pričaral Čarodej Andrej, ob katerem so se zabavali tako tisti najmlajši in ostali, mladi po srcu.

Kot je povedala Levičarjeva, ki je program tudi vodila, je namen tega tradicionalnega zaključka predvsem  povezovanje, druženje citrarskih družin in ljubiteljev tega inštrumenta ter hkrati priložnost za izmenjavo izkušenj in za snovanje novih idej in načrtov. »Verjamem, da ste otroci že konkretno zagrabili počitnice, da brezskrbno izkoriščate prosti čas za igro in veselje. Prav je tako in verjamem, da je tudi glasba tista, ki vam polni dneve in vas sprošča. Danes je torej čas za druženje, za nova poznanstva, za veselje in radost. In hkrati za pohvalo za celoletno delo, zahvala za podporo in pomoč. Torej, naredimo si dan lep in sproščen ob zvokih citer,« je v samem uvodu povedala Levičarjeva in se obenem zahvalila vsem, ki so pomagali pri organizaciji in izpeljavi piknika.

Sledil je nastop citrarjev in vsak je s tem podaril del sebe in veliko vloženega truda ter ljubezni do teh milozvočnih inštrumentov. Ambrož Amon je poskrbel, da so citre zvenele kakor je treba, tudi med pogostitvijo. Najmlajše in mlade po srcu je s kratkim programom zabaval Čarodej Andrej in tako dokazal, da je tudi čarovnija trik, ki uspe z vajo in vztrajnostjo.  Za poskočne trenutke so poskrbeli člani ansambla Sanje, v katerem igrajo David Potočnik, Eva Bah in Andrej Motoh. (Majda Rezec, foto Janez Okrožnik)