PUC

Darja Švajger s pesmijo odgnala dež

26.08.2018, 08:38, Jure Godler
382 ogledov
Foto galerija14 slik

Ponikva, 25.8.2018–  V sklopu Šentjurskega poletja, ki ga organizira Občina Šentjur, so na Ponikvi organizirali koncert Pod orehom, na katerem je nastopila priznana glasbenica Darja Švajger, ob spremljavi pianista Jake Puciharja.

Švajgerjeva je občinstvu zapela vsem dobro znane melodije tako tujih kot tudi slovenskih avtorjev. Postregla je s prefinjeno izbranimi slovenskimi zimzelenimi melodijami, ki so že skoraj pozabljene, a se človeka vedno znova dotaknejo. Med njimi je zapela tudi svojo lastno skladbo Prisluhni mi, s katero nas je leta 1995 zastopala na Evroviziji na Irskem. S svojo pozitivno energijo, preprostostjo in žametnim glasom se je dotaknila prav vsakega med obiskovalci.

Prvotno je bil koncert načrtovan na prostem, torej pred cerkvijo sv. Martina, vendar ker je vreme »malo ponagajalo«, je bil koncert zaradi dežja kar v sami cerkvi na Ponikvi. Kljub temu pa se obiskovalci niso ustrašili dežja in so vseeno prišli na koncert ter tako do zadnjega kotička zapolnili domačo cerkev, v kateri je v času koncerta vladalo prijetno vzdušje in posebna energija, za kar se je Švajgerjeva na koncu tudi zahvalila. (Tjaša Ferlež, foto: Jure Godler)