PUC

Dobili bomo dodatnih 130 parkirnih mest

11.07.2018, 21:54, Jure Godler
734 ogledov
Foto galerija17 slik

Šentjur, 9. 7. 2018 – Župan mag. Marko Diaci je v imenu Občine Šentjur podpisal pogodbo z izvajalcem del VOC Celje, ki ga je zastopal Roman Moškotevc, za celostno ureditev okolice Zdravstvenega doma Šentjur. Ureditev okolice pa bo vsebovala predvsem 130 prepotrebnih parkirnih prostorov. V sklopu projekta bo urejena tudi dostopna cesta s cesto na parkirišču, hodniki za pešče, javna razsvetljava, urejeno bo odvajanje meteornih voda ter ureditev komunalnih. Od 130 novih parkirnih mest bo 11 parkirnih mest primernih za invalide in 13 parkirnih mest za električne avtomobile. Nenazadnje so parkirišča tudi v neposredni bližini avtobusne in železniške postaje, zato jih bodo lahko koristili tudi uporabniki javnega prometa.

Urejena bo tudi javna razsvetljava z uporab LED-luči in hortikulturna ureditev okolice. »S tem posegom bomo občankam in občanom omogočili urejeno parkiranje, hkrati pa bomo uredili celotno okolico zdravstvenega doma, kar bo prispevalo k izgledu mestnega središča,« je med drugim povedal župan mag. Marko Diaci in vnaprej zaprosil za strpnost, saj bo v času gradbenih del parkiranje onemogočeno. Da gre za res dolgo pričakovano investicijo, potrjuje tudi interes JZ Zdravstveni dom Šentjur in JZ Celjske lekarne, ki sofinancirata celoten projekt, vreden dobrih 557.000 evrov (brez DDV).

Direktorici Melita Tašić-Ilić, dr. med, in Lilijana Grosek sta izrazili veselje nad sodelovanjem, ki bo dolgoročno močno olajšalo dostop pacientov in uporabnikov do zdravstvenih ter lekarniških storitev. Dela naj bi se začela v mesecu avgustu 2018, dokončana pa naj bi bila do konca leta 2018. (Jure Godler)