Avto Krka

Dovolj je političnih delitev in edina barva je zelena

07.04.2018, 16:14, Jure Godler
614 ogledov
Foto galerija6 slik

Šentjur, 5. 4. 2018 – V teh dneh bo moč pričakovati kar nekaj predstavitev poslanskih kandidatov, ki bodo kandidirali pri nas. Prva se je v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur predstavila Mira Jazbec. Jazbečeva bo kandidirala na listi Andreja Čuša in Zelenih Slovenije. Andrej Čuš, ki je tudi predsednik stranke, je povedal, da imajo v stranki dovolj političnih delitev na bele in rdeče, saj so ti imeli dovolj časa, da se dokažejo, ter da se ne bodo več ukvarjali z drugo svetovno vojno in s tem, kdo ima več zaslug. Izrazil pa je navdušenje nad svojo poslansko kandidatko, za katero verjame, da bo izvoljena v državni zbor.

Predstavila se je tudi kandidatka, ki je povedala, da se s politiko ukvarja že od leta 2006, ko je bila izvoljena v občinski svet Občine Šentjur. Zase pravi, da je ljudski človek, za kandidaturo pa se je odločila predvsem zaradi vrednot, ki so ji blizu in jih stranka Andrej Čuš in Zeleni Slovenije zagovarja. Pravi tudi, da ji je všeč, ker so člani stranke neobremenjeni s preteklostjo. V kolikor bo izvoljena v DZ Republike Slovenije na prihodnjih volitvah, se bo med drugim prizadevala za povečanje vrednosti povprečnine za občine, ki bi morala biti prijaznejša in dostopnejša gospodarstvu in podjetništvu. Vlagala bi v športno infrastrukturo, pešpoti, kolesarske steze. Nujna pa je tudi navezovalna cesta, ki bi center razbremenila tranzitnega prometa.

Stranka Andreja Čuša in Zelenih Slovenije pa se bo po državnozborskih volitvah udeležila tudi lokalnih volitev s kandidatno listo ter po možnosti tudi s svojim kandidatom za župana. (Jure Godler)