SMC Janez Jenšterle za župana

Harlekinovci v letni produkciji navdušili

04.12.2017, 14:58, Urska
260 ogledov
Foto galerija29 slik

Šentjur, 2. 12. 2017 – Harlekin – društvo za umetnost plesa iz Celja svojo zgodbo o uspehu piše že od leta 1975, ko je prvič začela delovati plesna skupina Akt. Formalno pravno obliko so Harlekinovci precej spreminjali od družbe z omejeno odgovornostjo pa vse do leta 2006, ko so se registrirali kot društvo. Zato o sebi v smehu najraje povedo, da so najmlajše društvo z najdaljšo tradicijo na plesnem področju. Mati vse dejavnosti v zvezi s Harlekinom pa je Ana Vovk Pezdir, ki pa zadnje čase, veliko niti prepušča mlajši generaciji vodij društva. Med njimi so aktivne tudi nekatere Šentjurčanke – Nataša Kovačić in Barbara Gazvoda Jezovšek ter druge.

Harlekonovci pa svoje letne produkcije najraje izvajajo v šentjurskem Ipavčevem kulturnem centru, saj je tehnika v njem razmeroma zmogljivejša kot v primerljivih centrih v regiji. Izvedli so dve zimski produkciji z naslovom Hitro-počasi-ustavi se. V prvi so svoje plesno znanje pokazali predvsem mlajši plesalci. Tisti najmlajši plešejo pod vodstvom Ane Vovk Pezdir in se imenujejo kar Ta mali 1, malo starejše vodi pa Sandra Jazbec pa so Ta mali 2. V prvem delu so plesalke zaplesale tudi polurno plesno-glasbeno pravljico, ki je nastala v sodelovanju s Glasbeno šolo Celje, kjer je na premieri plesne korake spremljal tudi šolski pihalni orkester. Za koreografijo pol urne glasbene predstave pa je poskrbela Sandra Jazbec.

V drugem delu so se predstavili baletniki in plesalec in plesalke modernejše glasbe. Za koreografijo so poskrbele  Monika Zorko, Andreja Šraj in Mojca Ussar. Med plesalkami pa smo opazili kar nekaj šentjurskih deklet. Harlekinovcem je ponovno uspelo razprodati obe glasbeni produkciji, za naslednje leto pa so organizatorji že izrazilli dvom, da bodo šentjurske kapacitete dovolj velike za naraščujoč vpis novih plesalcev. (Jure Godler)