Poletni tabori na Kozjanskem

Janez Jenšterle najavil kandidaturo za župana

26.09.2018, 09:26, Jure Godler
737 ogledov
Foto galerija7 slik

Šentjur, 25. 9. 2018 – Jeseni, 18. novembra, se bomo ponovno podali na volitve. Tokrat bomo lahko volili kandidate za župana, za občinske svete ter za svete krajevnih in mestnih skupnosti. Svojo aktivno udeležbo na volitvah so najavili tudi v SMC – Stranki modernega centra. Lokalni odbor Šentjur gre tokrat v boj za župansko mesto z izkušenim podjetnikom Janezom Jenšterletom. Anita Koleša, ki je novinarsko konferenco predstavitve kandidata vodila, je predstavila tudi volilno sporočilo: “Občina Šentjur. Tukaj živim.” S tem sporočilom skušajo občanom in občankam jasno povedati, kako pomembna je vloga župana občine Šentjur za vse prebivalce občine. Želijo omogočiti, da bodo vsi imeli enkovreden dostop do javnih dobrin, da jim ponudijo visoko kakovost bivanja v skupnosti in pomagajo tistim, ki so pomoči potrebni. To pa lahko dosežejo le z ustreznimi materialnimi pogoji in s sodelovanjem. Vse to pa lahko v SMC obljubijo le z županom, ki bo imel dovolj poguma za prodorne in prepoznavne projekte.

“Razlog, da smo se odločili za Janeza Jenšterleta, je ta, da se je v preteklosti dokazal s svojim delom v gospodarstvu, da zna in zmore narediti premik naprej v pravo smer,” je dodal še predsednik lokalnega odbora SMC Peter Jevšinek. Poudaril je tudi, da se dogovarjajo za podporo županskega kandidata tudi z ostalimi političnimi strankami, ki na volitve ne bodo šli s svojim kandidatom, s katerimi, pa še ni želel razkriti. Na volitve gredo z vizijo za prihodnost, in sicer s tremi kratkimi točkami – občina Šentjur bo gospodarstvu prijazno okolje, občina Šentjur bo turistična in kulturna destinacija Slovenije ter v občini Šentjur bo lepo živeti.

Svoj kratki rezime življenja je predstavil tudi Jenšterle (59). Rodil se je na Kmetijski šoli v Šentjurju, končal je gimnazijo ter študij na na Univerzi v Ljubljani smer montanistika (oddelek za materiale in metalurgijo o.p.). Pot ga vodila v gradbeništvo, kjer je delal v Nivoju, kasneje pa se je začel ukvarjati z kriznim managementom, z reševanjem podjetij v tranziciji. Zadnja leta se je posvetil delu na sinovi Ekološki kmetiji Jenšterle, kjer sta skupaj razširila prepoznavnost znamke in oskrbujeta vrtce in šole z ekološkimi izdelki. Zase pravi, da je vztrajen in natančen in vedno skrbi za dobrobit tistih, ki so vpleteni v proces. Na volitve gre kot neodvisni županski kandidat s podporo SMC, upa pa tudi na podporo ostalih strank, ki na volitve ne gredo s svojim kandidatom. Želi izboljšati sodelovanje s šentjurskiim gospodarstvom in javno upravo. V Šentjurju je bila nekoč zelo pomembna kovinska industrija in še vedno trdi, da so v tej smeri možnosti še ogromne. Poudarek je dal tudi na kmetijstvo in Šolski center Šentjur, ki bi lahko bil motor zagona kmetijstva v Šentjurju in povečanja samooskrbe. Ogromen potencial vidi tudi v turizmu, saj je stanje v turizmu v občini Šentjur kar sramotno – izpostavil je Slivniško jezero, kjer se bo trudil vzpostaviti dialog z lastniki zemljišč in oživiti turizem predvsem z javno-zasebnim partnerstvom.

V SMC bodo investicije in dogajanje v občini skušali približati občanom z delno participativnim proračunom, kjer bodo rezervirali del sredstev proračuna za pobude občanov. O teh pobudah pa bo odločala neodvisna komisija. (Jure Godler)