Poletni tabori na Kozjanskem

KK Šentjur: Cilj je liga za prvaka

11.10.2018, 10:45, Jure Godler
363 ogledov
Foto galerija6 slik

Šentjur, 9. 10. 2018 – Vodstvo edinega šentjurskega prvoligaškega moštva KK Šentjur je v sproščenem ambientu – na vrtu gostinskega objekta Bazena Šentjur – pripravilo novinarsko konferenco, ob začetku že 19. košarkarske sezone. Osvežena ekipa je dobila novo podobo, s tem, da je vodstvo podpisalo nekaj dolgoročnejših pogodb z igralci, da si zagotovijo zdravo jedro ekipe, ki bo branila šentjurske barve. Od igralcev, ki smo jih spremljali na parketu lani, je ostala je peščica – Tomaž Jereb, mladi slovenski reprezentant Žiga Jurček in kapetan Miloš Pešić. Ostali igralci so se v letošnjem poletnem času priključili ekipi.

Na parketu bomo poleg omenjene trojke gledali še mladega bosanskega centra Emirja Ahmedovića (217 cm, 23 let), na katerega šentjursko vodstvo polaga velike upe za prihodnost, krilni center Dejana Čigojo (205, 30), ameriškega branilca Michaela Harmona (181, 24) in hrvaškega krilnega igralca Davorja Konjevića (198, 27). Ekipi se je pridružil tudi nekdanji član na centrskem položaju Matej Krušič (209, 31), bivši mladi reprezentant Jernej Ledl (193, 21) in mladi reprezentant Jan Strmčnik (188, 22). Od igralcev mlajših starostnih kategorij so za člansko ekipo registrirani: Luka Gunzek, Alen Krajnc, Miha Naprudnik, Gašper Škoberne in Luka Verhovšek.

Priključek z najboljšimi

Prav tako na šentjurski klopi ostaja trener Jakša Vulić, ki mu bo pomagal Ožbej Stane. Da bodo kondicijsko vsi primerno pripravljeni, bo skrbel Matevž Koleša, fizioterapevt bo Luka Mirnik, uradni predstavnik kluba pa je Dejan Fideršek. Na novinarski konferenci so predstavniki vodstva kluba Dušan Debenak, Dejan Fideršek, Bogdan Rahten in trener Jakša Vulić spregovorili tudi o novi ekipi, ki je močnejša od lanskoletne ekipe, vendar so se močno okrepile tudi ostale prvoligaške ekipe. Prednost pred ostalimi ekipami vidijo tudi v tem, da samo dve ekipi v prvi slovenski ligi, med katere sodi tudi KK Šentjur, ne igrata na še kakšnem mednarodnem tekmovanju. To bo pomenilo, da se lahko dobro pripravijo na vsakega nasprotnika, saj igralci ne bodo preutrujeni. Opozorili so tudi na dejstvo, da iz prve slovenske košarkarske lige v tej sezoni izpade ena ekipa, ki bo na koncu osvojila zadnje mesto, elitnežem pa se bo pridružil eden prvoligaš.

Prva tri kola bodo pokazala

Trener Vulić je dodal, da je bila želja sestaviti konkurenčno ekipo, ki se lahko kosa z vsakim prvoligašem in da se ohrani mesto, ki jo ima šentjurska ekipa v slovenski košarki. Želja pa je, da si ekipa izbori mesto v play-offu, kar pomeni, da bi se morali uvrstiti med prvih šest oziroma vsaj na mestih sedem in osem, ki se bodo na koncu pomerili za naslov prvaka. “Priprave na sezono so z manjšimi poškodbami igralcev potekale dobro in ekipa začetek prvenstva pričakuje pripravljena,” je še dodal. Predsednik kluba Dušan Debenak je dodal, da je vsak začetek sezone nova zgodba in preizkušanje ekipe, v kakšni meri je primerljiva z drugimi. “Glede na prejšnjo sezono smo igralsko močnejši, vendar bodo šele prva tri kola pokazala, kako dobro nam je uspelo sestavili ekipo,” je še dodal predsednik.

K vadbi v okviru mlajših selekcij in šol košarke na šestih različnih šolah oz. podružnicah v šentjurski občini je vključenih 197 mladih. Koordinatorju Boštjanu Kočarju pomagajo novinec Žiga Jug in dosedanji sodelavci Ožbej Stane, Martin Esih, Urška Klemen, Miha Golob in Karmen Voga. Od lanske sezone v kadru ni več Jana Šentjurca, ki je sedaj član štaba v Kopru, Kristijan Košak pa deluje v Podčetrtku.

Prvo tekmo si bomo lahko ogledali že to soboto, kjer v Šentjurju gostuje Rogaška. (Jure Godler)