Kljub porazu v ligo za prvaka

16.02.2018, 14:12, Jure Godler
166 ogledov
Foto galerija11 slik

Šentjur, 13. 2. 2018 – Šentjurski košarkarji so v športni dvorani OŠ Hruševec Šentjur gostili večne tekmece in letos zelo uspešno ekipo Rogaške, ki jih vodi nekdanji šentjurski trener Milivoje Novaković. Čeprav so naši pokazali nekaj dvigov forme, so bili favoriti na tekmi igralci Slat’ne, ki so vodili skoraj celotno srečanje. Naši, ki niso prikazali najboljše igre v napadu, še manj v obrambi, pa goste niso resneje ogrozili. Tudi ko si je poškodoval koleno najboljši igralec Rogaške Rashun Jarrel Davis, ni naše nasprotnike vrglo iz tira in so naše zanesljivo premagali z rezultatom 76:86. Največ točk za naše je prispeval Miloš Pešić – 19, po 12 pa sta jih dodala Marko Popadić in Tomaž Bolčina.

K sreči pa je našim šel na roko razplet tekme med ekipama Zlatorog Laškega in Hopsi Polzela, kjer se za dve točki v zadnji sekundi tekme zmagali Laščani, kar pa je pomenilo, da so ob koncu rednega dela Lige Nove KBM, naši košarkarji osvojili osmo mesto, Polzelani pa deveto. Polzela se je skupaj z Laškim uvrstila v ligo za obstanek, naši pa v ligo za prvaka, kjer se bodo osmerica najuspešnejših ekip – Sixt Primorska, Rogaška, Petrol Olimpija, Šenčur GGD, Helios Suns, Ilirija, Krka in Šentjur borili za prvaka, točke iz rednega dela pa ne bodo prenašali.

Šentjurski trener Jakša Vulić bo imel v naslednjih dneh kar precej dela, da bo formo naših fantov spravil za raven višje in v ligi za prvaka presenetimo kakšno ekipo in zmešamo štrene nekaterim favoritom za osvojitev naslova. (Jure Godler)