Malgajevci znova vedeli največ o občini

16.02.2018, 19:44, Jure Godler
401 ogledov
Foto galerija23 slik

Šentjur, 15. 2. 2018 – Ekipa Mladinskega centra Šentjur, ki deluje pod okriljem RAK, je ponovno pripravila že osmi kviz o poznavanju naravne in kulturne dediščine Občine Šentjur in delovanja lokalne samouprave. “Namen kviza skozi leta ostaja enak, mlade občane seznanjamo s pestro in bogato dediščino, zgodovino, znamenitostmi in posebnostmi Občine Šentjur, z delovanjem lokalne samouprave in še čim, vse, da vas pripravimo na aktivno delovanje v lokalnem okolju,” je uvodoma povedal Vid Palčnik, ki je povezoval kviz. Prav tako je bil tudi prvi moški voditelj v vsej zgodovini kviza. V MC Šentjur so že v letu 2011 izdali priročnik Od župana do občana, ki služi kot glavno gradivo pri pripravah tekmovalcev.

Letos so organizatorji peljali udeležence kviza v nadgrajeno Šentjursko sobo pobega, kjer so morali pokazati svoje znanje, da so našli izhod iz nje. Na kvizu so se pomerile petčlanske ekipe matičnih osnovnih šol v Šentjurju. Lansko leto je v kvizu zmagala OŠ Blaža Kocena Ponikva. Posameznim ekipam pa je točke seštevala komisija v sestavi: Mojca Stropnik, Blaž Krajnc (Društvo tabornikov Rod divjega petelina Šentjur), Simona Brilej Koželj (DPM Šentjur), Žiga Kresnik (SDS), Barbara Kvas Ocvirk (GOŠ) in Peter Jevšinek (SMC).

Tekmovalci so se v kvizu spopadli s precej zašiljenimi vprašanji, na katera so odgovarjali zelo dobro in dokazali, da so se vse ekipe dobro pripravile na kviz. V času, ko se je sestala komisija, so predstavniki mladinskih društev predstavili delovanja mladinskih društev. Aljoša Frece je predstavljal tabornike – Rod divjega petelina, Društvo podeželske mladine je predstavljala Sabina Golež, Klara Štor je predstavila Šentjurske skavte, Ana Evelina Plahuta pa je predstavila ŠKMŠ. Predstavniki so odgovarjali tudi na nekatera vprašanja voditelja.

Na koncu so že petič na kvizu slavili učenci OŠ Franja Malgaja Šentjur pred OŠ Dramlje in OŠ Slivnica pri Celju, ki sta si z enakim številom točk razdelili drugo mesto.  (Jure Godler)