Poletni tabori na Kozjanskem

Na državni kviz so se uvrstile pripravnice PGD Loka pri Žusmu

17.03.2016, 20:06, Jure Godler
618 ogledov
Foto galerija3 slik

Vitanje , 13. 3. 2016 – Letošnji kviz gasilske mladine celjske regije je potekal v prostorih Osnovne šole Vitanje. Tričlanske ekipe so se med sabo pomerile v treh kategorijah, in sicer kot pionirji (7–11 let), mladinci (12–16 let) in pripravniki (16–18 let). Gasilsko zvezo Šentjur so v kategoriji pionirjev zastopali predstavniki PGD Dobje, PGD Dolga Gora in PGD Dramlje, v kategoriji mladincev predstavniki PGD Loka pri Žusmu, PGD Dobje in PGD Dolga Gora, in v kategoriji pripravnikov predstavniki PGD Loka pri Žusmu, PGD Ponikva in PGD Kalobje.

Konkurenca je bila velika, saj je v kategoriji pionirjev tekmovalo 23 ekip, v kategoriji mladincev 24 ekip in v kategoriji pripravnikov 17 ekip. Iz GZ Šentjur so se najvišje po zmagovalni lestvici povzpele naslednje ekipe: med pionirji na 4. mesto ekipa PGD Dobje, med mladinci na 9. mesto ekipa PGD Loka pri Žusmu in med pripravniki na 2. mesto ekipa PGD Loka pri Žusmu. Pripravnice PGD Loka pri Žusmu – Barbara Lipnik, Hana Skale Mastnak in Maša Zeme se bodo na podlagi uspeha na regijskem kvizu podale na 15. državni kviz gasilske mladine, ki bo v soboto, 2. 4. 2016, v Ivančni Gorici.

Ob tem so pripravnice PGD Loka pri Žusmu povedale, da kljub mnogim vajam, zaradi velike konkurence, takega rezultata niso pričakovale. Zato je bil ta uspeh zanje veliko presenečenje. Sedaj sledi še veliko vaj in učenja, v upanju na čim višjo uvrstitev tudi na državnem kvizu. A ne glede na prihajajoči razplet so ponosne že na samo uvrstitev na državni kviz. (Jasmina Zeme)