Poletni tabori na Kozjanskem

Na pragu največje turistične prireditve pri nas

12.04.2019, 09:46, Jure Godler
385 ogledov
Foto galerija4 slik

Šentjur, 10. 4. 2019 – Šentjurjevo je naša največja turistična prireditev pri nas, ki jo vsako leto obišče okoli 15.000 obiskovalcev. Zato so organizatorji na novinarski konferenci predstavili sklop prireditev, ki se bodo v večini odvile ta petek in soboto. “Moja naloga je, da vse občane in občanke povabim na te prireditve, da se organizatorji niso trudili zaman,” je začel z vabilom župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. Program Šentjurjevega so predstavili Matjaž Kovačič, podpredsednik Mestne skupnosti Šentjur, Jure Raztočnik, direktor RAK, in Jure Godler, svetnik Mestne skupnosti Šentjur.

Številne prireditve

Prireditve se bodo začele v petek, 12. aprila z društveno tržnico in s postavitvijo mlaja. Ob 19. uri bodo razglasili najboljša vina, salame in kruh. Osrednje dogajanje je skoncentrirano na soboto, kjer si bodo lahko pohodniki Jurjevega pohoda in ostali lahko v Zgornjem trgu ogledali Šentjurjev sejem. Kot je že navada se bodo ekipe pomerile v kuhanju kislih žup, s katerimi bodo pogostili tudi vse obiskovalce. Za najmlajše so poskrbeli z Jučkovanjem, nadaljevali pa bodo s Šentjurjevimi igrami. Kot novost so predstavili prireditev Mladi na Šentjurjevem, kjer se bodo lahko predstavili mladi talenti. Po vlečenju vrvi se bo odvila revija narodnozabavnih ansamblov ter veselica z Ansamblom Unikat.

V sredo, 24. aprila, bodo pripravili prireditev Mesto praznuje, kjer bodo podelili priznanja najzaslužnejšim občanom, za kulturno popestritev pa bosta poskrbeli vokalni skupini 7 de’ci in Jazzva. V petek, 26. aprila, bodo šentjurski pevci zapeli na Šentjurjevi reviji odraslih pevskih zborov, zvečer pa plesali na Šentrocku. Naslednji dan pa si bomo ponovno lahko ogledali starodobnike, Šentjurjevo pa zaključili 2. maja z Jurjevim etno koncertom na Botričnici. Natančnjejši podatki o prireditvah Šentjurjevega so v prilogi, pod prispevkom. Vabljeni na zelo pester program.

PROGRAM ŠENTJURJEVO

(Jure Godler)