Našim zmanjkalo barv za Heliosova sonca

13.01.2019, 19:20, Jure Godler
109 ogledov
Foto galerija29 slik

Šentjur, 12. 1. 2019 – Šentjurski košarkarji so se po turneji gostovanj ponovno vrnili v domačo športno dvorano OŠ Hruševec Šentjur. Na gostovanjih pa so si pokrvarili tudi statistiko, saj so kar štirikrat zapored izgubili. Premoč so morali priznati Šenčurju, Rogaški, Zlatorogu in Olimpiji. Zato je bil pritisk na igralce, da prekinejo negativno statistiko s srečanj še toliko večji.

V goste je prišla izkušena ekipa KK Helios Suns iz Domžal, s katerimi so se Šentjurčani pomerili 7. januarja v tekmi Pokala Spar in jih doma gladko premagali. Kako pomembno je bilo prvoligaško srečanje za obe ekipi pa se je začutilo že na začetku, saj so obe ekipi začeli tekmo precej živčno in z veliko napakami. V celotnem srečanju, pa sta bila nasprotnika na parketu precej izenačena. Domžalčani pa so se na igro naših zelo dobro prilagodili in jim organizirane napade z lakoto preprečevali, kar je v vrsti domačih vnašalo nemir.

Zadnjo četrtino so se gostje odlepili od domačih in povedli za sedem točk, naši so nekajkrat prednost Heliosa uspeli zmanjšati, vendar so nasprotniki dosegali prelahke koše in na koncu je zmaga odšla v Domžale pri rezultatu 75:81. Izpostaviti moramo za gledalce dobro igro našega centra Emirja Ahmedoviča, ki je na noge dvignil gledalce z nekaj atraktivnimi zabijanji in blokadami. Med njimi tudi zelo redko videno, zabijanje nazaj. Vknjižil je 15 točk, Davor Konjević jih je dodal 20 in Miloš Pešić 16. (Jure Godler)