Nedeljsko popoldne preživeli v druženju

10.10.2018, 13:55, Jure Godler
427 ogledov
Foto galerija8 slik

Prevorje, 7. 10. 2018 – V okviru Planinskega krožka Podružnične osnovne šole Prevorje je v sodelovanju z domačim Planinskim društvom na prvo oktobrsko nedeljo potekal že 12. družinski pohod po Prevorju. Na pot se je podalo blizu 50 pohodnikov in v odtenkih živo pisanih jesensk barv so preživljali rekreacijske urice v prijetnem medgeneracijskem vzdušju. Tradicionalni pohod poteka vsako leto po drugih poteh kraja, z namenom, da se ga v vsej svoji lepoti in značilnostih čim bolj spozna. Tokrat so se izpred večnamenskega objekta podali po Sončni ulici proti Žegru, od tam pa v dolino Bistrice in naprej na Planinski vrh, skozi Cirkuže in nato nazaj do Lopace.

Vodja planinskega krožka Marija Frece Perc je povedala, da so otroci imeli lepo spremstvo, saj se je pohoda udeležilo kar veliko njihovih staršev, starih staršev in ostalih udeležencev, kar je tudi namen pohoda. Naj še dodamo, da so se ob poti izkazali krajani tudi kot gostitelji. Pohodniki so se najprej okrepčali na domačiji učenke Zale, nato pri učencu Aneju, v nadaljevanju pri Tržanovih na Cirkužah in nazadnje pri predsedniku prevorskih planincev Mirku Pajku. Slednji jih je pozdravil in v imenu društva tudi pogostil.

Vtisi mladih pohodnikov:

Maša: »Bilo mi je zelo zanimivo, ker smo se otroci lahko igrali in tekali po travniku. Iskali smo tudi brv čez Bistrico in jo našli.«

Zala: »Vesela sem bila, da so se pohodniki ustavili pri nas in se posladkali. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli čez brv

Anej: »Meni pa je bilo najbolj všeč pri gospodu Mirku Pajku, ker smo igrali košarko, starši so se pa imeli veliko za zmenit, zato smo bili tam kar nekaj.« (Majda Rezec, foto: J. O., M. K., Z. P.)