PUC

Nova okrepitev prebudila igro Šentjurčanov

22.01.2018, 12:25, Jure Godler
219 ogledov
Foto galerija13 slik

Šentjur, 10. 1. 2018 – Kot smo že navajeni iz vzorca zadnjih nekaj let šentjurske košarke, se prava ekipa začne sestavljati šele v dobri polovici lige in ko našim že pošteno teče voda v grlo. Tudi priložnost takrat dobi nov strateg, ki se praviloma naslednje leto proda kam drugam, prav tako uporabne okrepitve pridejo v končnici lige. Tako je novi trener Jakša Vulić, ki baje “vlada” z dokaj trdo roko, znova dovolj animiral naše igralce, da se počasi začnejo vzpenjati po ligaški lestvici počasi navzgor. Prav tako je za naše zaigral novi igralec “preko luže” Corey Deandrey Allen yr., ki se je vsaj v domači tekmi pokazal kot eden bodočih nosilcev igre KK Šentjur.

V domači dvorani so se tokrat pomerili z Gorenjsko gradbeno družbo. Šentjurčani so bili boljši nasprotnik od Šenčurja in vodili celotno srečanje. Najvišja prednost domačih na tekmi je bila celo 20 točk (74:54), na koncu pa so naši malo popustili in na domačem igrišču vpisali peto zmago z rezultatom 87:76. Z zmago in 19. točkami pa so se odlepili z dna, kjer so sosedi iz Laškega. Za obstanek v ligi pa bo potrebno pokazati še nekaj dobrih iger in nanizati še kakšno zmago.

Med našimi igralci je bil najuspešnejši Corey Deandrey Allen yr., ki je z doseženimi 27 točkami in 10 asistencami vpisal dvojnega dvojčka in postal tudi najkoristnejši igralec kola, Tomaž Bolčina je dodal 16 točk, Marcus Samuel Williams pa 15. (Jure Godler)