Avto Krka

Obeta se novo krožišče

07.11.2018, 22:32, Jure Godler
1183 ogledov
Foto galerija9 slik

Šentjur, 6. 11. 2018 – Z namenom prometne ureditve regionalne ceste R3-681 Laško–Breze–Šentjur so Republika Slovenija, Ministrstvo za infrastrukturo, Direkcija RS za infrastrukturo in Občina Šentjur podpisali sporazum o sofinanciranju rekonstrukcije krožnega križišča «Aspara« in rekonstrukcije regionalne ceste R3-681/4006 Laško–Breze–Šentjur z ureditvijo pločnika in avtobusnih postajališč. Projekt krožišča pri Aspari je predstavil župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. To krožišče bo eno izmed treh krožišč, ki se bodo v centru Šentjurja gradila v prihodnosti. Prvo krožišče je predvideno pri Ipavčevem kulturnem centru Šentjur, drugo glavno krožišče med Cesto Kozjanskega odreda in Ulico Dušana Kvedra (pri nekdanji Resevni) ter tretje, ki se bo izvedlo kot prvo, pa krožišče pri Aspari.

Poleg krožišča pri Aspari se bodo v tem delu Šentjurja izvedli tudi protipoplavni ukrepi ob toku Kozarice. Ob izgradnji krožišča se bo izvedla ureditev vozišča, ločene površine za pešče in kolesarje, odvodnjavanje, ureditev nove cestne razsvetljave in ureditev komunlanih vodov. Izgradili bodo tudi pločnik v dolžini 360 m, ki bo potekal ob objektu Protect servisa Gaberšek. Širina vozišča se bo v tem delu razširila na 5,5 m. Prav tako se bosta izgradili avtobusni postajališči. Skupna vrednost projekta bo okoli 723.000 evrov z DDV. Krožišče bo DRSI financirala v 60 % vrednosti, občina pa v 40 %, cesto pa DRSI 79 % in občina 21 %.

V kratkem bodo odkupili še nekaj zemljišč, po katerih se bo investicija širila, dela pa se bodo začela in končala v naslednjem letu. Krajani, ki živijo ob tem delu ceste, so pripravljalcem dokumantacije postavili nekaj vprašanj in predlogov. Med drugim tudi o lokaciji prehoda za pešče za otroke ki prihajajo z Rifnika, prav tako jih je zanimalo, kako dolgo bo trajala gradnja. Predlagatelji projekta so predvideli enostransko zaporo ceste v tem delu, smiselnost prehoda za pešče na drugi lokaciji, kot so jo predlagali, pa bodo še preučili. (Jure Godler)