Osrednje šentjursko rajanje na Tržnici

06.03.2019, 19:23, Jure Godler
745 ogledov
Foto galerija44 slik

Šentjur, 5. 3. 2019 – Društvo prijateljev mladine Šentjur je na pustni torek ponovno organiziralo rajanje pustnih šem. Ob slabih jutranjih obetih so se odločili, da bodo znova rajanje pripravili v šentjurski Tržnici. Na prizorišču se je zbralo veliko mask, ki so se sladkale z okusnimi krofi in celo s pokovko. Med otroci smo videli kar nekaj inovativnih mask – poštni nabiralnik, Spužija Kvadranika, Kekca, po mestu pa se je vozil tudi tank, ki je očitno zgrešil tržnico. Seveda pa ni manjkalo tistih bolj klasičnih mask – princesk, čarovnic, indijancev, policistov in drugih.

Za dobro glasbo je poskrbel DJ Kuky, za pravilne plesne korake pa tokrat ni poskrbela Zumbika Nina, ampak kar mlade čarovnice. Nina pa se je iz iz babice, ki je čakala volka, med rajanjem prelevila kar v korenta. Ti so znova prišli na pustno prizorišče iz Pobrežja, vasi blizu Ptuja, in Majšperka, že dve leti pa so se korantom priključili še domači kurenti. Povorko korantov pa je vodil Tone Horvat.

“Ne glede na milo zimo so maškare v mestu Šentjur ponovno več kot odlično opravile svojo nalogo. Zimo so pregnale in v mesto priklicale toplo pomlad. Otroci so veselo skakali, plesali ter skupaj s koranti širili dobro voljo. Ves čas rajanja smo bili obkroženimi z nasmejanimi otroki, ki so plesali in se veselili. Otroški smeh je najlepši, najbolj pristen in iskren odraz notranjega zadovoljstva. To je sreča! To je cilj slehernega projekta Društva prijateljev mladine Šentjur,” je povedala organizatorica in novopečena predsednica DPM Šentjur Aleksandra Gradišnik.

(Jure Godler)