Pester oktober v PGD Loka pri Žusmu

26.10.2018, 17:16, Jure Godler
159 ogledov
Foto galerija3 slik

Loka pri Žusmu, oktober 2018 – Prostovoljno društvo Loka pri Žusmu je ob mesecu požarne varnosti pripravilo mnoge aktivnosti, v katere so bili vključeni tako gasilci kot tudi drugi krajani krajevne skupnosti Loka pri Žusmu. V soboto, 13. 10. 2018, so med deveto in dvanajsto uro pripravili dan odprtih vrat za krajane, ob enem pa so skupaj s prostovoljnim gasilskim društvom Laško izvedli servis gasilnikov za krajane in druge obiskovalce.

Prav tako so v Gasilskem društvu Loka pripravili taktične vaje svojih članov in članic. V soboto, 13. 10. 2018, so se na operativni vaji preverile članice in naslednji dan v nedeljo, 14. 10. 2018, še člani, skupaj s sosednjim prostovoljnim gasilskim društvom Pristava pri Mestinju iz sosednje gasilske zveze Šmarje pri Jelšah. Na sami vaji so se gasilci usposabljali v gašenju na objektih, nudenju prve pomoči ponesrečenim in gašenju požarov v naravi.

V petek, 19. 10. 2018, so gasilci izvedli predavanje v Podružnični osnovni šoli Loka pri Žusmu na letošnjo temo in izvedli vajo evakuacije prav tako na podružnični osnovi šoli in v vrtcu. Vajo evakuacije so gasilci za otroke popestrili tako, da so del šole zadimili, operativni gasilci iz Loke pa so demonstrirali gašenje in reševanje šole. Sam prikaz dela gasilcev in potek evakuacije je bil med otroki sprejet z navdušenjem. Ob tej priložnosti so se gasilci zahvalili tudi najmlajšim gasilcem s skromnimi darili. Za konec so si učenci lahko ogledali tudi gasilsko vozilo – cisterno.  (Tjaša Ferlež, foto: PGD Loka pri Žusmu )