Poletni tabori na Kozjanskem

Policijska kronika med 16. 8. in 22. 8. 2017

23.08.2017, 13:09, Jure Godler
493 ogledov

Tatvina delov gradbenega stroja

Dne, 16. 8. 2017, smo na delovišču v Šentjurju obravnavali tatvino žlic iz delovnega stroja – bagra iz delovišča v Šentjurju. Oškodovano podjetje je podalo predlog za pregon zoper za enkrat neznanega storilca.

Vandalizem

Dne, 17. 8. 2017, smo obravnavali vandalizem, ko so oškodovancu na območju Šentjurja neznanci podrli ograjo okoli njive, v bližini doma, in odstranili tablo.

Padel s kolesom

Dne, 18. 8. 2017, nas je poklicala zdravnica ZD Šentjur in povedala, da je ravnokar obravnavala pacienta, ki je povedal, da se je poškodoval včeraj, ko je s kolesom sam padel zaradi poškodovanega vozišča. Policisti so po opravljenem ogledu ugotovili, da je voznik kolesa vozil preblizu desnega roba in bo zoper njega uveden hitri postopek o prekršku.

Prometna nesreča 

Dne, 19. 8. 2017, se je na glavni cesti, v križišču pri Lidlu, zgodila prometna nesreča med motoristom in voznikom tovornega vozila, ki je motoristu odvzel prednost. Motorist je bil huje poškodovan in odpeljan v bolnico Celje. Zoper voznika tovornega vozila sledi kazenska ovadba.

Poškodovali so mu vozilo

Dne, 20. 8. 2017, se je na PP Šentjur oglasil občan in prijavil, da mu je neznanec porisal osebno vozilo. Podal je ovadbo zoper neznanega storilca.

Prometna nesreča, naknadni ogled

Dne, 21. 8. 2017, nas je obvestilo osebje ZD Šentjur, da je tam zdravstveno pomoč iskala poškodovana v prometni nesreči, ki je bila pred tednom dni na območju PP Šentjur in ni bila obravnavana. Ker gre za prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, bodo policisti bodo zbrali obvestila in uvedli hitri postopek o prekršku.

Zastoj prometa v Šentjurju

Dne, 22. 8. 2017, je v centralnem križišču obstalo tovorno vozilo v okvari in oviralo promet. Policisti PP Šentjur smo v križišču do odprave okvare fizično urejali promet in pomagali voznikom, da so oviro prevozili varno in brez daljšega čakanja.

Varno na prvi šolski dan

Septembra se v šolah spet začne pouk. V prometu bo dnevno zopet udeleženih več otrok in mladostnikov, ki spadajo v skupino šibkejših prometnih udeležencev. Varnost otrok, predvsem v prvih septembrskih dneh, ko so še počitniško razigrani in lahkomiselni, je ena izmed najpomembnejših nalog policije. Prav tako je pomembno, da tudi vozniki poskrbimo, da bodo otroci na svoji šolski poti varni!

Kako lahko poskrbite za varnost otrok na naših cestah? Prilagodite hitrost in način vožnje, predvsem v okolici šol in vrtcev, bodite še bolj pozorni in previdni kot običajno, predvsem pa upoštevajte navodila tako policistov kot ostalih, ki bodo v teh dneh skrbeli za prometno ureditev v okolici šol. Policisti bomo v prvih septembrskih dneh preverjali tudi uporabo varnostnih pasov. Pravilna in dosledna uporaba varnostnih pasov rešuje življenja, zato vsi, še posebej starši, dosledno uporabljajte varnostni pas, tudi na kratkih razdaljah in na zadnjih sedežih.

Če boste upoštevali prometne predpise, bo začetek šole za vse prijeten in varen. Želimo vam, da bo tako vse šolsko leto! (Bojan Šipek, pomočnik komandirja PP Šentjur)