Kreslin

Policijska kronika med med 24. 1. in 31. 1. 2018

01.02.2018, 09:23, Jure Godler
577 ogledov

Ni plačevala monete

Dne, 25. 1. 2018, se je na PP zglasila oškodovanka, ki je za prijateljico sklenila naročniško razmerje za mobitel. Prijateljica je telefon uporabljala tudi za nakup artiklov preko monete, oškodovanki pa nastalih stroškov ni povrnila oz. plačala. Policisti bodo v zadevi skušali ugotoviti, ali je imela osumljenka ob dogovoru z oškodovanko goljufiv namen.

Nasilje v družini

V tem tednu so policisti obravnavali kar dve kaznivi dejanji z elementi nasilja v družini. V obeh primerih so policisti kršitelju izrekli prepoved približevanja. Storilca se bosta srečala s sodnikom.

Pridržali pijanega razgrajača

Dne, 27. 1. 2018, so imeli policisti v postopku voznika, ki je bil pod vplivom alkohola. Med postopkom se je s policisti prepiral, hotel prevzeti postopek in uničiti obrazce, s katerimi so policisti dokumentirali kršitev. Razgrajač se je umiril šele na policijski postaji, ko je doumel, da mu z agresijo ne bo uspelo izigrati postopka policistov. Za nedostojno vedenje mu je bila izrečena dodatna globa.

Odvzem vozniške

Istega dne so policisti v Šentjurju začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku, ki je kar trikratno prekoračil dovoljeno vsebnost alkohola v organizmu.

Poskus samomora

Dne, 30. 1. 2018, so policisti obravnavali poskus samomora z obešanjem. Samomorilec je bil še pravočasno rešen in je bil s helikopterjem odpeljan v bolnišnično obravnavo.

Vdrli v računalnik

Dne, 31. 1. 2018, so policisti sprejeli prijavo vdora v računalniški sistem in izsiljevanje proti plačilu denarja. Policisti bodo zavarovali dokaze in skušali identificirati storilce tega dejanja. (Andrej Mestek, PP Šentjur)