Policiska kronika med 11. 4. in 18. 4. 2018

18.04.2018, 15:33, Jure Godler
699 ogledov

Padel s terase

Dne, 11. aprila 2018, se je huje telesno poškodoval krajan Visoč. S terase je padel v globino, na asfaltna tla, in se huje poškodoval. Odpeljan je bil v UKC Maribor.

Požar se je razširil

V Dolgi gori je lastnik travnika kuril ob gozdu. Ogenj se je razširil na podrast v gozdu. Požar je lokaliziral sam, dokončno pa so ogenj pogasili gasilci iz lokalnih PGD. Kršitelju je bila izrečena globa.

Iskali so ga

V četrtek, 14. sprila 2018, so policisti na regijskem nivoju iskali moškega z območja Celja, ki se je odpeljal od doma, in je obstajala možnost, da se je izgubil zaradi bolezni. Omenjeni je v Slovenski Bistrici naletel na policiste, ki so ga ustavili in odpeljali k zdravniku.

Sprožil se je plaz

Zaradi hudega naliva se je v večernih urah 16. 4. 2018 v Stopčah sprožil zemeljski plaz, ki je zaprl tudi del ceste. Plazovito zemljo je navozila voznica, ki je poškodovala podvozje svojega vozila.

Grozila sta z mafijo

Ko so izčrpane vse moči argumentov, pride v veljavo le še argument moči. Tako razmišljajo številni kršitelji, ki grozijo drugim, da bi drugače misleče prepričali. V naših krajih sta se takšnih groženj lotila dva občana. Eden je grozil z resnim napadom na življenje, drugi pa je napovedal kar prihod mafije, ki bo spore uredila na prepričljivejši način. Policisti bodo v obeh primerih zbrali obvestila in zoper kršitelje ustrezno ukrepali. Zagotovo pa izrekanje groženj ni poceni, ko se v reševanje ogroženih vključi policija.

 

KOLESARJI

Pred samim kolesarjenjem, še posebej pa spomladi pred začetkom sezone, preverite tehnično brezhibnost kolesa. Prav tako je zelo pomembna oprema kolesarja. Za kolesarja je nujna kolesarska čelada, ki ščiti glavo pri morebitnem padcu. Prav tako je pomembno, da imamo športna oblačila, ki omogočajo dovolj prilagodljivosti. Oblačila naj bodo svetle barve, uporabimo lahko tudi odsevni brezrokavnik, da nas bodo vozniki prej opazili. Hlačnice spnemo skupaj, lahko z odsevnim trakom ter tako preprečimo, da bi nam zašle med napere.

Kolesarji spadajo med ranljivejše udeležence, zato morajo biti vozniki motornih vozil posebej skrbni in pozorni na kolesarje, upoštevati morajo pravila prednosti (na prehodih počakajte kolesarji imajo prednost), vožnja mimo kolesarja naj poteka vsaj 50 cm stran od kolesarja, drugače lahko kolesar izgubi ravnotežje, v naseljih zmanjšajte hitrost. Kolesarji ne smejo ogrožati pešcev ter morajo prilagoditi svoje ravnanje v prometu, upoštevati morajo prometne predpise in ne voziti v nasprotni smeri, saj tako ogrožajo svoje vedenje. (pripravil dežurni policist PP Šentjur Andrej Mestek)