Poletni tabori na Kozjanskem

Prejeli smo: Dobrodelnost premika meje nemogočega

25.12.2017, 20:25, Jure Godler
537 ogledov
Foto galerija4 slik

Mesec december je tisti mesec v letu, ko vsi, še posebej pa otroci, pričakujejo prihod nečesa novega, lepega ter vznemirljivega. Žal je v Sloveniji še vedno preveč takšnih družin, ki zaradi socialne stiske ne zmorejo bremen vsakdanjega življenja, kaj šele, da bi lahko razveselili svoje otroke s kakšno drobno pozornostjo na praznične decembrske dni. Tega se zelo dobro zavedajo tudi v Delavski zvezi Slovenske demokratske stranke (DZ SDS), kjer so na pobudo predsednice, mag. Mojce Inkret, organizirali dobrodelno akcijo obdarovanja otrok iz socialno ogroženih družin. Z željo po sodelovanju se je predsednica DZ SDS obrnila na Franca Jagra, sicer vidnega člana Slovenske demokratske stranke ter lastnika trgovin Jager, ki se je na povabilo za sodelovanje nemudoma odzval in za otroke vseh starosti pripravil zelo bogata darila.

Lahko je ponosen na svoje zaposlene. Polona Petrej, tudi zaposlena v podjetju Jager, je vseskozi s svojo prijaznostjo in pomočjo bila v pomoč pri tej dobrodelni akciji ter je tudi sama prispevala svoj delež k obdarovanju teh otrok. K dobrodelni akciji se je brez pomisleka pridružila tudi poslanka Državnega zbora Republike Slovenije, Jelka Godec. Predsednica DZ SDS poudarja, da je namen DZ SDS iskati rešitve za vse državljanke in državljane, s to dobrodelno akcijo je lahko še pobliže spoznala vsakdanjo stisko ljudi, ki so potisnjeni na rob družbe, saj jim država ne zagotavlja ekonomske, pravne ter socialne varnosti.

Še posebej je ponosna, da je imela med obdarjenci možnost spoznati Nino iz Ljubljane, s katero sta spletli posebno prijateljstvo, ki ga bosta v prihodnosti nadgrajevali. Na tem mestu se predsednica DZ SDS zahvaljuje Aniti Mehle, članici Nadzorne komisije DZ SDS (NK DZ SDS). Poleg Nine so bili tokrat obdarjeni otroci z območja Planine in Dobja v občini Šentjur, ta darila sta otrokom v domove ponesli predsednica DZ SDS ter poslanka Jelka Godec. Poslanka Jelka Godec je ob koncu obdaritve poudarila, da so tokrat darila šla zares na pravi naslov, predsednica DZ SDS pa je dodala, da ni večjega veselja kot videti žarek sreče v otroških očeh in širok nasmeh na njihovih obrazih.

Predsednica DZ SDS se v imenu DZ SDS na tem mestu iskreno zahvaljuje Francu Jagru za njegovo dobrodelnost ter pomoč pri obdaritvi otrok iz socialno ogroženih družin, Poloni Petrej iz podjetja Jager in poslanki Jelki Godec za dobrodelnost ter vso podporo pri izvedbi dobrodelne akcije. Predsednica DZ SDS, mag. Mojca Inkret, je prepričana, da so z dobrodelnostjo potrkali na mnoga srca ter jim vsaj malo prižgali plamen upanja v teh prazničnih dneh. To je bila 1. dobrodelna akcija za otroke iz socialno ogroženih družin v organizaciji DZ SDS. Predsednica DZ SDS je prepričana, da je to začetek nečesa velikega, saj bodo s takšnimi akcijami nadaljevali tudi v prihodnosti in bodo k sodelovanju skušali privabiti čim več posameznikov s čutom dobrodelnosti do sočloveka.