Prejeli smo: Jurčkovanje – vrtiljak lepih občutkov

16.04.2019, 10:56, Jure Godler
180 ogledov
Foto galerija7 slik

Šentjur, 13. 4. 2019 – Šentjurjevo je največja turistična prireditev v občini Šentjur in del tradicionalnega utripa je bilo tudi Društvo prijateljev mladine Šentjur. V soboto smo za najmlajše obiskovalce prireditve na Ipavčevem vrtu pripravili ustvarjalne delavnice ter gledališko-glasbeno-plesno animacijo “Vrtiljak pomladi”. 

Kljub malce hladnejšemu vremenu to za iskreno otroško ustvarjalnost ni predstavljalo nobene ovire. Pobarvanke z različnimi pomladnimi motivi so otroci z barvicami in flomastri odeli v barve mavrice in ponovno dokazali, da je vsak otrok edinstven ter da živi in opazuje življenje skozi svoje barve.  Za malce bolj spretne prste pa je bila namenjena delavnica izdelovanja rož iz kartona in krep papirja. Gledališka glasbeno-plesna animacija “Vrtiljak pomladi” v izvedbi Stena Vilarja, prof. ped., specialnega pedagoga MVO, igralca – animatorja in doktorskega kandidata, je otroke in vse ostale “otroke po duši” popeljala v svet plesa, pesmi in vrednot, za katere se je vredno prizadevati, saj nas delajo človeške in srečne. 

Za nami je ponovno prijetno doživetje in ustvarjen nov spomin, saj smo ujeli pristne trenutke otroške radovednosti, vedoželjnosti, razigranosti, spontanosti, ustvarjalnosti in veselja. Pravi vrtiljak lepih občutkov!

(Aleksandra Gradišnik, predsednica DPM Šentjur)