Prejeli smo: Najboljši na mednarodnih tekmovanjih pri ministrici

06.02.2018, 17:13, Jure Godler
615 ogledov
Foto galerija1 slika

Ljubljana, 29. 1. 2018 – Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič je v ponedeljek, 29. januarja, sprejela okoli tristo učenk in učencev, dijakinj in dijakov, študentk in študentov ter njihovih mentoric in mentorjev, ki so lani dosegli vidne rezultate na mednarodnih tekmovanjih iz znanj na različnih področjih. Na tradicionalnem sprejemu na Brdu pri Kranju so bili letos prvič tudi osnovnošolke in osnovnošolci iz 30-tih šol, ki prav tako kot njihovi starejši vrstniki dosegajo izjemne rezultate na različnih mednarodnih tekmovanjih.

Iz osnovne šole Blaža Kocena Ponikva sta bila povabljena Nika Zabukovšek in Kevin Kok. Nika obiskuje 9. razred in na meddržavnem tekmovanju Hitro in zanesljivo računanje v Litvi je dosegla odlično 10. mesto med štiriindvajsetimi dekleti v starosti od sedmega razreda osnovne šole do četrtega letnika srednje šole. Njena mentorica je učiteljica matematike Nevenka Vešligaj.

Tudi Kevin obiskuje 9. razred. Na mednarodnem likovnem natečaju za otroške grafike Ex Libris na Slovaškem je prejel častno diplomo za izbrano in razstavljeno grafiko v starosti od 12 do 15 let. Njegova menotrica je učiteljica likovne umetnosti Špela Kotnik. Več lahko preberete na tej povezavi. (Nevenka Vešligaj in Špela Kotnik)