Šentech

Prejeli smo: Zimovanje Šentjurskih lenivcev

15.02.2018, 10:15, Jure Godler
317 ogledov
Foto galerija4 slik

Šentjur, 11. 2. 2018 – Ta vikend se je klan stega Šentjur 1 odpravil na netipično zimovanje. Že lokacija je bila drugačna. Zbrali so se na železniški postaji Maribor, kjer jih je s sončnimi očali pričakal voditelj. “Pa saj ne sije sonce ob 20:00 zvečer,” so dejali, razen tega, da so klanovci taki sončki. A kaj, ko jim je povedal voditelj, da bodo v slogu paparacev sledili njemu vsepovsod. Delali, to kar dela on, spoznali ljudi, s katerimi on sodeluje … Na kar jim je z veseljem povedal, da je ravno pravi čas za sprehod na Piramido. Tako so se z nahrbtniki odpravili na pohod. Na samem vrhu, kjer je prekrasen razgled, so izvedeli, da so na popotovalnem taboru. Hja, njihov Nejc jim res zna zagoditi!! In tako so se odpravili proti prvemu prenočišču.

Prespali so pri sv. Magdaleni. Zahvaliti se morajo njihovima gostiteljema, gospodoma Marjanu in Mihi. Ob okrepčilu in besedici za lahko noč so odšli v svet sanj in domišlije aka. Zaspali so. Naslednji dan so po zajtrku pospravili, si nadeli nahrbtnike in odšli proti zgradbi, kjer njihov voditelj preživi veliko časa. To je univerzitetna knjižnica Maribor. V njej so dobili nalogo, da morajo po navdihu poezije, ki so jo našli v 3. nadstropju, napisati akrostih na prej podano oz. določeno besedo. Tako so se zapodili med knjižne police in staknili glave ob misli, kaj je to laški enajsterec, kaj tercina … Po napornem miselnem delu jih je el Heffson povabil na dnevno dozo kave. Po kratkem, a sladkem okrepčilu so odšli do študentskega doma. Tam so si uredili tabor, zasedli kuhinjo in wifi modem ter se do dobrega najedli. Po krajšem počitku so nadaljevali z osnovami načrtovanja ter s tekočimi zadevami klana.

Po monotonem govoričenju so nadaljevali z recitali njihovih akrostihov. Krajša komemoracija g. Prešernu je bila na mestu, saj je ne dolgo nazaj bil tudi njegov praznik. Kaj počne voditelj popoldne?? No, vzame si čas za prijatelje. In odšli so na bowling 🙂 Urica je hitro minila in že so bili nazaj, kjer jih je obiskal pater Marjan in ob njem so razmišljali o originalnosti in kopijah. Kaj pomeni biti originalen in kako raste moja originalnost, ko odraščam. Tema je bila zelo vroča, a kaj, ko so morali ponovno na pot proti salezijanskem centru Maribor.

Tam so zasedli spodnje prostore, si naredili bunker ter tople sendviče in ob dozi smeha ostali budni do zgodnjih nedeljskih ur. Isti dan so imeli (čez nekaj uric) tudi zajtrk. Po njem pa so odšli tudi k maši, nekaj trenutkov po njej pa v puščavo oz. na debato ob evangelskem odlomku. Po daljši debati pa jim je voditelj razdelil tudi spominke in dejal, naj bodo originalni, naj spoštujejo in sprejemajo vsakega in da četudi so kot gradniki skupine malo postrani postavljeni oz. naša dejanja niso zaznana, vedo, da klanovec ne pričakuje druge zahvale, kot to, da izvrši Njegovo sveto voljo. Tako so si duhovno okrepčani pripravili tudi kosilo, pospravili za sabo in odšli na vlak. Voditelj jim je še pomahal v slovo, saj je že odšel k naslednjim obveznostnim. (šentjurski skavti)