Poletni tabori na Kozjanskem

Prvi Slomškov večer – »Iz trpljenja v življenje«

24.11.2018, 10:55, Jure Godler
305 ogledov
Foto galerija8 slik

Ponikva, 23. 11. 2018 –  Kot je že nekaj let v navadi, so si tudi letos na Ponikvi zastavili niz tako imenovanih Slomškovih večerov v organizaciji zakonske skupine in župnije Ponikva. Prvi večer so izpeljali ta petek na Slomu, konec januarja in februarja prihodnje leto pa sledita še preostala dva. Glavni govorec prvega srečanja je bil pater Ernest Benko iz Olimja. V letošnjem letu je dobil nagrado in naziv častnega občana občine Podčetrtek, kar dokazuje, da ga ljudje spoštujejo in cenijo njegova dela.

V svojem sproščenem duhu je s svojimi besedami prevzel slehernega v dvorani. Spregovoril je o tematiki trpljenja in človekovega odziva na samo situacijo. Različni smo si, nekateri takoj obupajo, drugi se borijo sami s sabo in težavami, spet drugi pa najprej izgubijo vero v Boga in se raje posvetijo drugim stvarem in iskanju česa novega … Popeljal nas je skozi primere, ki so nazorno prikazovali, kako se ljudje različno odzovemo na trpljenje, smrt, greh, laž, kar dokazuje da smo si različni in različno močni. Nekateri zmorejo prenesti večje breme kot pa drugi.

Z modrimi nasveti in primeri iz vsakodnevnega življenja nas je v svojih besedah nagovarjal pater Ernest Benko, da pa je spregovorila tudi odlična glasba, sta poskrbeli Saša Fidler in na klavirju Urša Ketiš. Večer je povezovala Marija Klančar. Za konec so člani zakonske skupine pripravili pogostitev, tako da so se lahko obiskovalci še naprej prijetno družili in malce okrepčali. (Tjaša Ferlež)