Avto Krka

Recital na Vizijah

19.05.2014, 11:06, Jure Godler
761 ogledov
Foto galerija36 slik

Nova Gorica, 18. 5. 2014 – Teater (nade)budnih, kakor so si nadeli ime mladi recitatorji iz OŠ Franja Malgaja, se je predstavil na Festivalu mladinskih gledaliških, lutkovnih in rock skupin Slovenije – Vizije. V tem času se je recitatorska skupina pod vodstvom profesorice slovenščine Bojane Potočnik uspešno prebila iz območnih srečanj preko regijskih tekmovanj na Vizije, ki jih organizira JSKD. Izmed 60 predstav, ki si jih je ogledala selektorica festivala Ana Ruter, jih je izbrala za finalni nastop le 12. Med njimi tudi naše recitatorje. Med šestimi gledališkimi, tremi lutkovnimi, in dvema recitatorskima skupinama so naši mladi recitatorji ponovno pripravili odziven in kakovosten nastop poezije, ki jo je v smiselno celoto povezala Potočnikova.

Na oder so stopili šentjurski osmo- in devetošolci Jan Rudež, Amadej Blazinšek, Špela Jezovšek, Nina Kovačić, Katja Kolar, Monika Smrečnik, Lea Končan, Angelika Fidler in Ana Golnar. Na trodnevnem festivalu so si mladi (nade)budneži, kot edina osnovnošolska skupina, ogledali večino predstav. Poleg odrske umetnosti so pokukali tudi na prve Rock Vizije, kjer so zaigrali najboljši mladi bendi. Vizionarje so po odločitvi komisije, ki so jo sestavljali prevajalec, dramaturg in glasbenik Primož Vitez, pevka Alya in gledališki režiser Predrag Stojmenović, prejeli:

  • – Za najboljšo predstavo: Gledališka šola I. gimnazije Maribor (s predstavo Razmerje po Beckettu)
  • – Severin Lorenčič, Blendor Sefaj in Lina Akif za najboljše vloge (s predstavo Razmerje po Beckettu)
  • – Za ansambelsko igro: Drzni in lepi, KD Stična (s predstavo Adolescenca)
  • – Vizionar za besedilno predlogo: Gledališka šola I. gimnazije Maribor (s predstavo Ščip parkeljc)
  • – Vizionar za socialno angažirano predstavo: Žaba gleda&išče, PD Vrhovo (s predstavo Instant – komedija z dvema obrazoma)
  • – Rock vizionarja je prejela skupina Koala Voice

Za nastop na državnem tekmovanju Teatru (nade)budnih želimo še veliko uspehov. (J. G.)