S pohoda na sejem

15.04.2019, 07:03, Jure Godler
588 ogledov
Foto galerija27 slik

Šentjur, 13. 4. 2019 – Osnovna šola Franja Malgaja Šentjur je tako kot vsako leto organizirala Jurijev pohod. Udeleženci pohoda so se zbrali ob 9. uri pred Osnovno šolo Franja Malgaja Šentjur, od koder so se odpravili proti igrišču za mali nogomet, kjer je bila prva kontrolna točka. Pot jih je vodila mimo spomenika Valentina Orožna, do cerkve na Rozaliji in cerkve na Botričnici. Pohod se je zaključil v Zgornjem trgu, kjer je bila tudi zadnja kontrolna točka. 

Čebelarsko društvo Šentjur je v času sobotnega dogajanja pripravilo dan odprtih vrat. Ogledali ste si lahko prenovljen društveni čebelnjak, čebelarji so predstavljali pomen čebel za človeka in naravo. Ob 10. in 12. uri so potekale delavnice vlivanja čebeljega voska in peke medenega peciva.

Šentjurjev sejem, ki ga organizira TIC Šentjur, je stalnica Šentjurjevega in poteka v soboto od 8. do 20. ure. Med letošnjimi 46 ponudniki ste lahko našli izdelke domače in umetnostne obrti, kulinarične dobrote, vinsko ponudbo, izdelke iz usnja, lanu in ovčje volne, čebelarske in medičarske proizvode, lončarske izdelke, kmečko orodje, leseno orodje in kovaške izdelke.

(V. B., foto V. B., Jure Godler, Damjan Ferlič)