Skozi šivankino uho do nove zmage

29.11.2016, 15:16, Jure Godler
268 ogledov
Foto galerija24 slik

Šentjur, 27. 11. 2016 – Šentjurska košarkarska ekipa, ki jo vodi Jurica Golemac, je v samem začetku tekmovalne Lige Nova KBM doživela številne spremembe. Šentjurski ekipi se je pridružil Aleksandar Petrović, zapustila pa sta jo temnopolta Američana Fredrick Thomas in Keon Moore, ki nista zadostila željam novega trenerja. Od jesenske predstavitve nove ekipe se je ta že tako spremenila, da le stežka še govorimo o enaki ekipi. K sreči pa so spremembe prinesle tudi rezultate, pa tudi počasno pomikanje po lestvici navzgor. Tokrat so v šentjurski dvorani OŠ Hruševec gostili ekipo Hopsov s Polzele, kateri se je pred nedavnim pridružil še ljubljenec šentjurskega občinstva Ivo Držić. Slednjemu pa se je za dolgoletno pripadnost klubu pred tekmijo zahvalil Dušan Debenak s spominsko sliko.

Naša ekipa je po uvodnem tipanju obeh nasprotnikov odločneje začela srečanje in si zagotovila celo devet točk prednosti, a so končnico prve četrtine odigrali slabo in dovolili nasprotnikom s Polzele, da prednost Tajfuna omilijo. Podobna zgodba se je ponovila še v drugi četrtini, a so naši na odmor vseeno odšli z 10 točkami prednosti pri rezultatu 33:23. V tretji četrtini pa so naši pokazali vse slabosti, ki jih ekipa premore: solistične akcije brez zaključka, neizdelane napade, potek časa napada, mete iz obupa za tri točke – žoga pa ni in ni hotela skozi obroč.

Naši so pomagali Hopsom, pri katerih je bil krvnik šentjurske ekipe ravno Držić, da so naše ne samo rezultatsko ujeli, temveč celo povedli. Delni rezultat 7:20 zagotovo ni našim v ponos. S takšno neuspešno igro so naši košarkarji nadaljevali še v zadnji četrtini, kjer so Polzelani prišli do največje prednosti na tekmi 44:52. K sreči so se naši štiri minute pred koncem in šele po drugi minuti odmora na zahtevo Golemaca le zbrali, zaigrali veliko bolje v obrambi, pa tudi v napadu se je odprlo. Predvsem sta se na koncu srečanja izkazala Khaliq Spicer in Malcolm Grant, ki je odlično metal za tri točke in proste mete. Končen rezultat srečanja je bil 61:57. Spicer je dosegel 12 točk, 10 pa sta jih dodala še Mirza Sarajlija in Grant. Naši vpisali drugo zmago, šestkrat pa so morali priznati premoč nasprotnikov. (Jure Godler)