Poletni tabori na Kozjanskem

Športne igre z novostjo – balinčkanjem

30.05.2016, 22:17, Jure Godler
1027 ogledov
Foto galerija24 slik

Šentjur, 29. 5. 2016 – Sončna nedelja je bila dan za šport. Poleg tega, da so v Novi vasi odpirali novo športno igrišče, so v Športnem parku Šentjur potekale Športne igre. Tokrat, leto dni pred okroglo obletnico, 19. zapored. Leta 1997 so za mizo sedli Irena Bohorč, Samo Gazvoda in Jure Godler ter se domislili koncepta iger, ki se z malenkostnim popravkim – dodajanjem “eksotičnih” športnih aktivnosti ohranja še danes. Še vedno pa imajo največjo težo turnirji v košarki, malem nogometu in tenisu. Sčasoma pa so se priključili še namizni tenis, badminton, balinanje in letošnje leto prvič balinčkanje, igra, ki je bila konec dvajsetega stoletja nadvse popularna, pa je danes skoraj povsem izginila in le redki otroci jo še poznajo. Tokrat je bilo organizatorjem – Študentskem klubu mladih Šentjur naklonjeno vreme, ki za spremembo ni močilo igralcev, ampak poskrbelo za zagorelo kožo športnikov.

Vodja organizacije Jure Bedek se je pohvalil, da so Športne igre 2016 letos presegle največje število udeležencev. Da pa so lahko v dogodek vključili še ženske in mlajše, so se domislili še balinčkanja. Na turnir v malem nogometu se je prijavilo kar 12 ekip, v košarki se je za žogo podilo devet ekip, na badmintonu se je pomerilo pet dvojic, na namiznem tenisu se je igralo šest udeležencev, tenisa, ki se je pričel po teniški ligi z zamudo, pa se je udeležilo 12 tekmovalcev, na balinanju se je pomerilo šest ekip.

Najboljši

Turnir v tenisu je osvojila dvojica Blaž Gobec in Nik Spolenak, pred Simonom Leskovškom in Žanom Spolenakom ter Tiborjem Oračem in Maticem Čoklcem. Najboljši v namiznem tenisu je postal Peter Gomzej pred Bojanom Gradišnikom in Maticem Venguštom. Turnir v badmintonu sta osvojila Partizana pred Mačkom, na balinčkanju pa ekipa Mohava čuna pred Gozdičkom. Na balinanju so se pomerile tako moške kot ženske ekipe. V ženski konkurenci so zmagale balinarke Društva upokoncev Šentjur pred ekipo Balinarskega društva Šentjur, v moški konkurenci pa ravno obratno. V težkem boju pod žgočim soncem je v košarki zmagala ekipa Oaza, pred Srnami in Jugopastiko, v malem nogometu pa ekipa Slivnica pred Taxi Simby in ABC les.

Organizatorji so letos v sklopu prireditve promovirali tudi zdrav življenjski slog in niso točili alkoholnih pijač, so pa poskrbeli za zastonjski smuti, pa tudi najrazličnejše vode z okusom. V sklopu prijavnine so tekmovalci dobili sponzorsko majico in malico – golaž. “Letos se nam je nasmehnilo tudi vreme in vse teče po načrtu,” je še dodal Bedek. Za glasbo sta poskrbela DJ Lauerto in DJ Dennis N’bakhaa, za smeh in informiranje gledalcev pa komik in pisatelj Tom Costo. (Jure Godler)