V Krivici na novo moderniziranih 236 m ceste

08.05.2018, 20:36, Jure Godler
448 ogledov
Foto galerija9 slik

Ko plan postane realnost, je vzrok za veselje. Prav poseben pomen pa ima družbeno koristna pridobitev ob dobrem vsestranskem sodelovanju, v zavedanju za boljše pogoje našega življenja. V takšnem vzdušju je minulo soboto potekalo odprtje enega izmed dveh odsekov v letu 2017 moderniziranih in saniranih cestnih odsekov v Krajevni skupnosti Prevorje. Tokrat so uradno odprli modernizirano nekategorizirano cesto Polšak-Novak-Potočnik v Krivici.

Ob prisotnosti krajanov, župana Občine Šentjur mag. Marka Diacija, predsednika domače krajevne skupnosti Prevorje Damjana Mačka, obeh svetnikov vaške skupnosti Krivica Jožija Packa ter Martina Arzenška in prizadevnega krajana Boštjana Novaka je potekalo svečano odprtje 236 m modernizirane nekategorizirane ceste Polšak-Novak-Potočnik. Kot je povedal Maček, se je investicija izvajala v letu 2017, začetek modernizacije celotnega odseka pa se je začel že leta 2004 v dolžini 100 m, leta 2005 v dolžini 110 m in leta 2010 v dolžini 159 m.

Z roko v roki

Odsek je KS prijavila na občinski razpis za sofinanciranje modernizacije in sanacije cest in iz tega naslova pridobila sredstva za asfaltiranje nekaj manj kot 11.000,00 EUR, nekaj pa je bilo primaknjenega še iz »županove postavke«.  Krajani so prispevali nekaj več kot  8.000 evrov za pripravo podlage in lastno delo pri urejanje bankin in brežin. KS Prevorje je sofinancirala gramoz za bankine, skupno pa je investicija znašala okoli 20.370 evrov.

Maček je v svojem nagovoru v celoti predstavil projekt in se zahvalil vsem za prizadevanje in pomoč, župan pa je med drugim poudaril posebno dobro sodelovanje, brez katerega si je težko predstavljati takšne razvojne pridobitve, kot je ena izmed teh. Otvoritev sta z razvedrilnim programom pospremila na harmoniki David Potočnik in Tadej Perc. Po prerezu traku ter nazdravljanju pridobitvi je že po tradiciji sledilo druženje in pogostitev vaščanov. (Majda Rezec, foto: Slavko Novak)