Avto Krka

V Šentjurju kar dvakrat silvestrovali

02.01.2019, 17:03, Jure Godler
1816 ogledov
Foto galerija29 slik

Šentjur, 31. 12. 2018 – Dogajanja Ob mestnem ognjišču, kot so organizatorji poimenovali sklop dogajanj na Mestnem trgu, so se po štirinajstih dneh zaključila s silvestrovanjem.

Šentjurčani pa smo bili eni izmed prvih v Sloveniji, ki so vstopili v novo leto 2019. Namreč že ob 17. uri so najmlajši pričakali Božička in Dedka Mraza ter priklicali ledeno vilo s pomočniki. Za dialog z njimi je poskrbel božičkov škrat. Dobra moža sta razdeljevala bombone in skupaj so peli Siva kučma in druge otroške pesmi. Ledena vila – Nina Jakončič Ploštajner, ki je bila tudi organizatorica silvestrovanja za otroke, je navdušila s plesom z zlatimi krili. Na koncu so odštevali do novega leta in odprli še šampanjce – otroške, seveda.

Nekaj ur kasneje, ko so najmlajši počasi popadali v tople domače postelje, so na prizorišče stopili tisti malo starejši. Ti so rajali ob ritmih Ansambla Petka. Ob polnoči je, tokrat s pravim šampanjcem, zbranim voščil tudi župan občine Šentur, mag. Marko Diaci. Zaželel jim je vse dobro, ter srečno in zdravo novo leto 2019. Ob topli decembsko-januarski noči tokratnih silvestrov ni pregnal mraz, tako da so po ritmih ansambla lahko rajali do jutranjih ur. (Jure Godler, foto: Gašper Gobec)