Poletni tabori na Kozjanskem

Včeraj je po naših cestah pokalo

22.03.2019, 10:15, Jure Godler
1464 ogledov

Okoli 14.30 ure smo na avtocesti med Ljubečno in Dramljami obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. 26-letni voznik osebnega vozila je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebno vozilo 55-letnega voznika osebnega vozila, ki je stal v koloni. Njegovo vozilo je odbilo še v vozilo pred njim. Rezervno kolo, ki je padlo z vozila 55-letnika, je poškodovalo še četrto vozilo. V trčenju se je 55-letni voznik hudo poškodoval, 26-letni povzročitelj pa lažje. V času ogleda in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta na tem odseku zaprta, zaradi obvozov je gneča nastala tudi na lokalnih cestah.

Nekaj minut pred 11. uro smo v Vrbnem obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču čelno trčili dve osebni vozili. Prometno nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil v smeri proti Celju in je iz neznanega razloga zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljal drugi voznik osebnega vozila. Le-ta se je v trčenju lažje poškodoval.

Foto: FB Promet za Štajersko, P. M.

Čelno trčenje smo včeraj okoli 13.30 ure obravnavali tudi na Ponikvi. V tem primeru je voznica osebnega vozila zapeljala na nasprotno smerno vozišče in čelno trčila v voznico drugega osebnega vozila, ki je pravilno pripeljala nasproti. Povzročiteljica se je v trčenju lažje poškodovala.

Nekaj pred 14. uro smo prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami obravnavali na avtocesti med Celjem in Dramljami v smeri Maribora, ko je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčil v osebno vozilo, ki je vozilo pred njim. V trčenju sta se lažje poškodovala sopotnika v obeh vozilih.