Poletni tabori na Kozjanskem

Veterinarska bolnica Šentjur v novih prostorih

23.11.2018, 10:54, Jure Godler
691 ogledov
Foto galerija17 slik

Šentjur, 21. 11. 2018 – Vrata v nove prostore je odprla Veterinarska bolnica Šentjur, ki se po novem nahaja pod stavbo Merkurja. Po težavah in stečaju nekdanje družbe Veterinarstvo Šentjur d. o. o. je koncesijo za delovanje prevzela Veterinarska postaja Šmarje, s tem ohranila delovna mesta zaposlenih ter nadaljevala z delom na območju šentjurske občine in v najetih prostorih starega veterinarstva. Zgodba o uspehu in pogumnih odločitvah je dobila obraz z odprtjem novih in modernih prostorov bolnišnice za živali in trgovino Tačka. Prostore pa je namenu predal tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Čeprav so sprva imeli namen odkupiti prostore veterinarske postaje, se celo udeležili stečajne dražbe, nato pa se odločili, da bodo v najem vzeli večje in nove prostore, ki bodo namenjeni njihovi dejavnosti. V sklopu veterinarske bolnice so uredili 120 m2 veliko prodajalno, kjer ponujajo opremo in hrano za velike in male živali. Prav tako so začeli sprejemati naročila za zdravljenje živali na domu. Zanimivost novih prostorov je tudi ločena čakalnica za mačke in pse, ki omogoča tako lastnikom kot živalim, da brez stresa počakajo na svojo obravnavo. Veterinarska bolnica ima tudi sodobno opremo za izvajanje diagnostike, laboratorijske preiskave telesnih tekočin ter opremo za zahtevne in osnovne kirurške posege. Celotna investicija je znesla 250.000 evrov. Naj še omenimo, da je bila Veterinarska postaja Šmarje tudi kandidatka za najhitreje rastoče podjetje in se uvrstila na zaključni izbor za gazelo Savinjsko-zasavske regije. Ta nominacija je bila tudi priznanje za njihovo dobro delo in dobre odločitve v peteklosti.

“Ta odločitev, da smo se iz Šmarja preselili malo naprej, da smo se razširili še na sosednjo občino, je bila seveda težka odločitev. Veliko časa smo razmišljali, vendar ko smo ugotovili, da je tukaj veliko več priložnosti kot pa potencialnih nevarnosti ali slabosti,” je povedal Tomi Rumpf, direktor VP Šmarje pri Jelšah. Na otvoritvi prostorov, kjer se je zbralo veliko število obiskovalcev, je spregovoril tudi minister Počivalšek, ki je pohvalil delovanje: “Vaši rezultati nam vlivajo zaupanje, da boste tudi naprej dobro poslovali.” Spregovoril je tudi dekan Veterinarske fakultete prof. dr. Andrej Kirbiš, ki je poudaril pomembnost, da lahko študentje veterine opravljajo obvezno prakso tako, da imajo stik z moderno opremljenimi vetrinami. Za kulturno popestritev je na citre zaigral Ambož Amon, atlet in bodoči veterinar.

Veterinarska bolnica Šentjur in Trgovina Tačka pa za obiskovalce pripravljata tudi dan odprtih vrat, ki bo 24. novembra. Ob nakupu bodo strankam ponudili 20 % popust na vse izdelke ter pripravili pester spremljevalni program. (Jure Godler)