Vodilni v ligi na koncu premočni za naše

07.01.2018, 13:31, Jure Godler
233 ogledov
Foto galerija17 slik

Šentjur, 6. 1. 2017 – Šentjurski košarkarji so se v 12. krogu košarkarske lige Nova KBM pomerili z vodilno ekipo lige KK Sixt Primorska, ki jo vodi naš nekdanji trener Jurica Golemac. Da bo tekma z vodilno ekipo težka, se je vedelo še pred prvim sodniškim metom, vendar je 400 navijačev na tribuni Športne dvorane OŠ Hruševec Šentjur vendarle upalo, da bo novi trener Šentjurčanov Jakša Vulić uspel dovolj motivirati naše igralce po nizih porazov, ki so si jih priigrali pod trenerjem Andrejem Žakljem, ki pa je postal tudi pomožni trener Jurice Golemaca.

Naši košarkarji so začeli tekmo kar sanjsko in povedli celo 13:4, vendar so jih Primorci hitro ujeli. V ekipi Sixt Primorske pa si kruh služi kar nekaj znanih imen naše košarkarske scene – Tadej Ferme, Nebojša Joksimović, Mirko Mulalić, Jan Kosi, Daniel Vujasinović in drugi. Prednost naših pa je do konca prvega polčasa izpuhtela, vendar je ostal pridih dobre igre naših košarkarjev. V tretji četrtini so naši zaigrali zelo dobro in z nekaj trojkami priigrali tudi prednost 8 točk. V zadnji četrtini pa je sledil popoln razpad šentjurske ekipe in igre. Neprešteto število izgubljenih žog, neizdelani meti in brez rešitev v napadu je bila posledica, da so gostje prišli do otipljive prednosti, ki je le naraščala. Končen rezultat, ki je bil 71:85, pa zagotovo ni realna slika razmer na igrišču.

Zanimiv podatek iz statistike je, da so naši izgubili kar neverjetnih 18 žog, Primorci pa le 6, prav tako je piščalka sodniške trojke v trenutkih, ko se je tekma lomila, piskala le v korist modrih, tako so naši že po nekaj minutah izpolnili bonus. Pri naših se je najbolj izkazal Jan Rizman z 19 točkami, Tomaž Jereb in Miloš Pešić sta jih dodala 12 ter 13 Marko Popadić. (Jure Godler)