Z metom iz sredine do druge zmage

15.04.2018, 16:34, Jure Godler
253 ogledov
Foto galerija46 slik

Šentjur, 14. 4. 2018 – Šentjurski košararji so na domačem parketu tokrat gostili ekipo Helios Suns iz Domžal. Naši so v prvem krogu lige za prvaka vzeli skalp samo Sončkom. Zato so gostje prišli v Šentjur, da se jim maščujejo za poraz, medtem pa so Šentjurčani pričakovali novo zmago. Skoraj do konca prvega polčasa sta bili ekipi zelo izenačeni ter se izmenjevali v vodstvu. V drugem polčasu pa so domžalska Sonca pokazala precej boljšo igro in pred zadnjo četrino vodila za 12 točk. Vendar se domačini niso predali, na krilih Coreya Allena in Miloša Pešića so nasprotnike ujeli in izničili priigrano prednost Domžalčanov, saj jim je uspela izjemna serija zaporedno doseženih točk – 13:2.

V nadaljevanju srečanja so 11 sekund pred koncem gostje povedli s 70:74, a je Miloš Pešić zadel izpod obroča, še dodatnega prostega meta pa ni uspel realizirati. Dve sekundi do konca je po storjeni osebni napaki imel Domžalski kapetan Jure Močnik na razpolago dva prosta meta, ki pa jih je na veliko srečo zgrešil. Pešić pa je odbito žogo bliskovito podal Marku Popadiću, ki je vrgel na koš še iz svoje polovice. Žoga je na nepopisno veselje domačih in neverjetno žalost gostov po odboju od table končala v košu. Končni rezultat je bil 75:74 za Šentjurčane. Po 18 točk sta dosegla Corey Allen in Miloš Pešić, Marko Popadić pa je dodal h končni zmagi še 14 točk.

Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Lahko bi rekli, da smo imeli več sreče kot pameti. Morda se nam je vrnilo za vse poraze po podaljšku in tesnih končnicah. Srečanje ni bilo najbolj kakovostno, sta se pa ekipi borili do samega konca. Čestitam mojim fantom za zmago. Borili so se tudi v obdobju, ko smo zaostajali za dvanajst točk in na koncu dobili nagrado v obliki koša preko polovice igrišča.” (Jure Godler, foto: Kvirina M. Zupanc)