Poletni tabori na Kozjanskem

Že 12. tradicionalna Salamijada

07.04.2019, 13:18, Jure Godler
655 ogledov
Foto galerija21 slik

Ponikva, 6. 4. 2019 – Kot je na Ponikvi že tradicija, je tudi letos Turistično olepševalno društvo skupaj s turistično kmetijo Podkrajšek organiziralo že 12. Salamijado, ki je drugo leto zapored potekala v kulturnem domu na Ponikvi. Odziv je bil zelo dober, je pa bila zato težja naloga komisije, ki je morala okušati in pod drobnogled vzeti kar 30 salam – kar je največ do sedaj. 

V letošnjem letu so uvedli tudi novost, in sicer salame niso ocenjevali več obiskovalci, ampak tričlanska komisija, ki je salame točkovala in na podlagi seštetih točk podala oceno. Komisijo so sestavljali Silvo MatkoStanko Mastnak in Anton Korenjak, vsi ki so preizkušeni »salamarji«, tako da so res znali podati pravo in korektno mnenje o pokušenih salamah. Pri vsaki salami so ocenjevali vonj, notranji in zunanji izgled ter okus. 

Tretje mesto so zasedle kar tri salame, vendar ker je prosto mesto samo eno, so se ocenjevalci na koncu morali odločiti le za eno.  3. mesto je osvojil Albert Kovačič, 2. mesto Taja Kokot in 1. mesto Jani Žnidar. Nagrajenci so dobili plaketo in praktično nagrado, vsi sodelujoči pa priznanja za sodelovanje na 12. Salamijadi. Zbrani v Kulturnem domu na Ponikvi so se ob rujni kapljici, pokušanju salam in zvokih glasbe družili še dolgo.  

(Tjaša Ferlež)