SDS

Župan sprejel zlate maturante

05.12.2017, 12:46, Jure Godler
465 ogledov
Foto galerija1 slika

Šentjur, 2. 12. 2017 – Župan mag. Marko Diaci je v petek v protokolarnem objektu Ipavčevi hiši v Zgornjem trgu pripravil tradicionalni sprejem za letošnje zlate maturante.

Po dostopnih podatkih se je na spomladanskem roku mature med zlate maturante na splošni in poklicni maturi skupno vpisalo sedem maturantk in maturantov iz Občine Šentjur iz več srednjih šol. Zlati maturantki splošne mature sta postali Tajda Kitak in Hana Skale Mastnak, ob dijakinji I. gimnazije v Celju. Na poklicni maturi pa so odličen uspeh in naziv zlati maturant dosegli Katja Johan, ki je zaključila Gimnazijo Celje – Center, smer predšolska vzgoja, Jernej Čokl iz Šolskega centra Celje – Srednje šole za strojništvo in mehatroniko, Urška Kopinšek je zaključila Srednjo poklicno in strokovno šolo Bežigrad – Ljubljana, Danijela Volasko in Nina Špes pa sta maturirali na Srednji zdravstveni šoli Celje.

Župan mag. Marko Diaci jim je na krajšem sprejemu izročil spominska darila ter se zahvalil mladim za trud, prav tako njihovim staršem in bližnjim, ki so jim bili v oporo. Kot je povedal, bomo v domači občini njihove uspehe, življenjsko, izobraževalno in poklicno pot budno spremljali, ponosni, da so ravno v domačem kraju in šolah bili ustvarjeni temelji za dobro delo. Izrazil je prepričanje, da se bodo tudi v nadalje izkazali na različnih področjih, ki so si jih izbrali kot usmeritev, ter jim pri tem zaželel veliko sreče. V sproščenem vzdušju smo z mladimi poklepetali tudi o željah in ciljih za prihodnost. (vir: Občina Šentjur)