14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

40 let mašništva in blagoslovitev novega kora

Dramlje, 26. 6. 2016 – V nedeljo so v Dramljah praznovali dvojni praznik. Gospod župnik Niko Krajnc je praznoval 40-letnico svojega mašništva, drameljski cerkveni pevci pa so se veselili blagoslovitve povečanega in obnovljenega kora. Sveto mašo so poleg domačega duhovnika in slavljenca Nika darovali celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek, naš rojak gospod Alojz Kačičnik in gospod Tadej Linasi.

Celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek je s svojimi besedami toplo pozdravil Drameljčane ter njihovo zavzeto in skrbno delo v župniji. Najprej je nagovoril domačega duhovnika g. Nika Kranjca, ki je pred 40 leti prejel mašniško posvečenje. Vsa ta mnoga leta je zvesto služil svojim župljanom v župnijah po mariborski in celjski škofiji.

Posebej pa je nagovoril tudi cerkvene pevce, ki s svojim zvestim petjem polepšajo prav vsako nedeljsko sv. mašo in župnijsko slovesnost. Kor je namreč postajal z leti vedno tesnejši, število pevcev pa se je večalo. Gospod župnik Niko je uslišal prošnjo cerkvenih pevcev in začela so se restavratorska in obnovitvena dela na koru. S pomočjo požrtvovalnih posameznikov je kor kmalu začenjal dobivati novo in lepšo podobo. Gospodu župniku Niku želimo še mnogo lepih in ustvarjalnih let med Drameljčani. Drameljskim pevcem pa še mnogo čudovitih melodij, ki bodo polepšale in obogatile naše molitve. (Župljani Dramelj)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več