3.2 C
Šentjur pri Celju
01/12/2022
sentjur.net

Aktivna jesen na Univerzi za tretje življenjsko obdobje Šentjur

Univerza za tretje življenjsko obdobje Šentjur spada v mrežo 55 Slovenskih univerz za tretje življenjsko obdobje, kjer se starejši učijo novih znanj, za katere prej ni bilo časa, nekateri odkrivajo nove talente in pomagajo pri krašenju našega lepega kraja, tretji se radi učijo v naravi, eni pa ostajajo v učilnicah in učijo se tujih jezikov in ravnanja s pametnimi telefoni in računalniki.

Mesec oktober je bil zaznamovan z dvema delavnicama, poslikavo lončkov in izdelavo makramejev, kjer so se nam pridružile tudi naše udeleženke tečaja Začetna integracija priseljencev iz Ukrajine. Pripravljali smo namreč dekoracijo za tradicionalno prireditev Bučnce. Študijski krožek Lušne citre pa je prispeval tudi lep kulturni program, kjer so se spomnili tudi Slomškove obletnice smrti, ki jo obeležujemo v letošnjem letu.

V oktobru pa smo zopet odkrivali našo lepo občino in ljudi, ki so nam zapustili pomemben pečat: spoznavali smo Mihaela Zagajška, ki je bil prvi Slovenec, ki je poleg nemškega uvedel v slovnici tudi slovenski razpravljalni jezik ter Blaža Kocena, avtorja prvega šolskega atlasa.

Naš učitelj v naravi je bil Zlatko Zevnik, predsednik Turistično-olepševalnega društva Ponikva, ki nas je popeljal po delu Poti znamenitih ponkovških mož. Še vedno si lahko ogledati dve razstavi likovnega študijskega krožka, ki v čast Dnevom evropske kulturne dediščine krasita razstavišče Kocka (Slomškova knjižna polica) ter Zgornji trg Šentjur (Plečnik v zraku). S pričujočima razstava, kot tudi z medgeneracijskim barvanjem novega podhoda v času jesenskih počitnic smo želeli pokazati, da naše poslanstvo ni samo izobraževanje, ampak tudi aktiven, zdrav, vključen občan, ki vrača svoj prispevek v okolje. (LUŠ)

Sorodne novice

Slomškov simpozij: Iz dobre šole prirastejo boljši čas

Jure Godler

Tudi LUŠ izpadel z državnega razpisa. Se obeta pritožba?

ViP

Počitniški direndaj na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler

Mladinski center Šentjur svetuje, kaj početi med počitnicami

Jure Godler

Na Ljudski univerzi Šentjur so se učili v naravi

Jure Godler

Izobraževanje v zrelih letih z Ljudsko univerzo Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več