18.9 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Akustični koncert ob izpadih elektrike

Šentjur, 28. 7. 2019 – Kulturni meni, ki so ga pripravili člani Epik teatra, povečini sam “brani” kulturno dogajanje sredi poletja. V idiličnem Zgornjem trgu Šentjur, pod kostanji, je organizatorjem končno zaradi nestalnega vremena uspelo pripraviti koncert Pri Kulturni pip’ci in ga ni bilo treba seliti na pokriti Ipavčev vrt. Tokrat so v goste povabili skupino glasbenikov z imenom Pocket Edition.

Pocket Edition je slovenska “žepna zasedba”, sestavljena v avstrijskem Gradcu. V skupini igrajo: Andrej Kos na harmoniki, Ines Ljubej na tolkalih, Jure Lešnik na klarinetu in Neža Pavlovič na kontrabasu. Med njimi nežnejša polovica prihaja iz Šentjurja. Njihovo ustvarjanje je žanrsko precej raznoliko in se še najbolje identificira z oznakami jazz, pop in etno. S tremi skladbami pa se jim je pridružil tudi pevec in kitarist Primož Pečar. Akustični koncert skupine je privabil za Zgornji trg zelo veliko število poslušalcev, za nekatere je celo zmanjkalo sedežev. Odličen koncert pa je zmotilo nekaj izpadov elektrike po celotnem Šentjurju. Izpadi pa niso zmotili glasbenikov, ki so igrali “unpluged”, le s petjem so se morali malo prilagoditi, kar pa jim je tudi odlično uspelo. (Jure Godler, foto: Jure Godler, Daniel Berden )

Sorodne novice

Črni humor Pri Kulturni pip’ci

Jure Godler

Costo & Costo na Linhartovem srečanju

Jure Godler

Zvezdina svojo oddajo z gosti posnela v IKC

Jure Godler

Muzeji in noč imajo svojo moč

ViP

Balerina Antoneta Turk na prvi Ipavčevi čajanki

Jure Godler

Žepna zasedba napolnila avlo ipavčevega kulturnega centra

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več