16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Domači gasilski podmladek pobral vsa prva mesta

Loka pri Žusmu, 12.9.2021 – V nedeljo je potekalo orientacijsko tekmovanje gasilske mladine Gasilske zveze Šentjur v sodelovanju s PGD Loka pri Žusmu. Letos je tekmovanje potekalo na območju krajevne skupnosti Loka pri Žusmu, med seboj pa se je pomerilo 28 ekip. Organizatorji tekmovanja so pripravili pot  orientacijske proge, nato pa še uredili topografsko karto in vanjo vrisali vse kontrolne točke in podatke.

Pionirji in pionirke so imeli štiri kontrolne točke, mladinci in mladinke ter pripravniki in pripravnice pa šest kontrolnih točk. Cilj je bil na istem mestu kot start, in sicer pred gasilskim domom v Loki pri Žusmu. Proga je bila zelo razgibana, vendar tekmovalci pri iskanju poti in kontrolnih točk niso imeli večjih problemov. Na tekmovanju je sodelovalo 28 ekip, in sicer 6 ekip pionirjev, 4 ekip pionirk, 10 ekip mladincev, 6 ekip mladink in 2 ekipi pripravnikov.

V kategoriji pionirjev je 3. mesto dosegla ekipa PGD Ponikva 2, 2. mesto PGD Ponikva 1, 1. mesto pa PGD Loka pri Žusmu. Pri pionirkah si je 3. mesto priborila ekipa PGD Prevorje, 2. mesto PGD Ponikva in 1. mesto PGD Loka pri Žusmu. V kategoriji mladincev je 3. mesto pripadlo PGD Prevorje, 2. mesto PGD Slivnica in 1. mesto PGD Loka pri Žusmu. Pri mladinkah so si 3. mesto priborile PGD Slivnica, 2. mesto PGD Dolga Gora in 1. mesto PGD Loka pri Žusmu. Pri pripravnikih pa sta tekmovali le dve ekipi. 1. mesto je pripadlo PGD Ponikva, 2. mesto pa PGD Slivnica. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za njihove dosežke. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Za roko jo je zaprosil kar na vrhu Triglava

Tjaša Ferlež

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež

Za nesrečo je bila kriva otroška igra

Tjaša Ferlež

V Gorici pri Slivnici helikopter slovenske vojske

Tjaša Ferlež

Na Kalobju počastili sv. Florjana

Tjaša Ferlež

Tudi naši gasilci na državnem tekmovanju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več