5.2 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Jakobčani zapeli ob petletnici delovanja

Šentjur, 23. 10. 2021 – Vokalna skupina Jakobčani deluje že peto leto. Ogrodje skupine je nastalo iz moškega dela Mešanega pevskega zbora sv. Jakob, ki je po vajah zbora ostajal in zapel še kakšno “po moško”. “Začutili so posebno moč, ki se rodi, ko se prijateljsko združijo moški glasovi,”  in kmalu se je iz priložnostne zasedbe ustanovila samostojna vokalna skupina. Za vodenje skupine so zaprosili Valentino Černe, zadnja leta pa skupino vodi njen mož Luka Černe.

Jakobčani so koncert pripravili v cerkvi sv. Jurija v Šentjurju. Pred svojim nastopom so pevci odpeli tudi sveto mašo. V svoj koncertni program so uvrstili nekaj ljudskih slovenskih pesmi in napitnic. Na koncu pa so se zahvalili še ženskemu delu Mešanega pevskega zbora sv. Jakob in zborovodkinji Alji Zidar za skupno petje pri maši, Luciji Kolar za spremljavo na orglah, Gregorju Kolarju za pomoč in korepeticije, Valentini Černe za prva leta s skupino in trenutnemu zborovodju Luki Černetu. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na Ponikvi zazvenel večerni ave

Tjaša Ferlež

Ipavčevi dnevi se začenjajo s koncertom Urške Arlič Gololičič

Jure Godler

Dolenjski večer z Bort Rossom Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

Zvok Zarjine pesmi preplavil Planino

Tjaša Ferlež

Il Divji na pohodu dvignili Planino na noge

Jure Godler

Žepni koncert uličnega formata

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več