15 C
Šentjur
15/09/2019
sentjur.net

Jožica Drač odhaja na svetovne igre v ZAE

Šentjur, 26. 2. 2019Jožica Drač iz Varstveno delovnega centra Šentjur se te dni intenzivno pripravlja za nastop na svetovnih igrah Specialne olimpiade v Abu Dhabiju, v Združenih arabskih emiratih. Je del ekipe, ki bo zastopala Slovensko državo na največjem tekmovanju specialnih olimpijcev.

Jožica Drač iz Varstveno delovnega centra Šentjur se te dni intenzivno pripravlja za nastop na svetovnih igrah Specialne olimpiade v Abu Dhabiju

Jožica Drač je, tako kot večina uporabnikov iz Varstveno delovnega centra Šentjur, vključena v Specialno olimpiado Slovenije. Gre za športno gibanje za osebe z motnjo v duševnem in telesnem razvoju, ki je namenjeno ohranjanju psihofizičnih sposobnosti ter vsesplošni socializaciji teh oseb. Slogan specialno-olimpijskega gibanja se glasi: “Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu.”

Specialna olimpijada

Slovenija je del svetovnega gibanja Specialne olimpiade, ki danes vključuje že več kot 170 držav sveta, ki so združene v sedem regij. Specialna olimpiada Slovenije spada pod evro-azijsko okolje. Specialni olimpijci tekmujejo na regijskih igrah, turnirjih v posameznih športih ter državnih igrah. Vrh specialnega olimpijskega gibanja so svetovne igre, ki se organizirajo vsaki dve leti (izmenjujejo se letne in zimske). Kot že rečeno, bodo letos potekale poletne igre v Abu Dhabiju od 8. do 22. marca. Gre za največje tekmovanje specialnih olimpijcev doslej, na katerem bo sodelovalo več kot osem tisoč športnikov. Igre označujejo kot največji humanitarni in športni dogodek na svetu v letu 2019. 

Slovensko delegacijo bo v Združenih arabskih emiratih zastopalo 28 tekmovalcev: šest v atletiki, štirje v plavanju, trije v namiznem tenisu, po dva v kolesarstvu, judu in balinanju ter košarkarska ekipa. Spremljalo jih bo 10 trenerjev. Na pot se odpravljajo 7. marca, s samimi tekmovanji bodo pričeli 15. marca. Otvoritvena slovesnost bo 14. marca v Zayed Sports City. Jožica Drač iz šentjurske enote je bila v slovensko ekipo izbrana na podlagi rezultatov, ki jih je dosegala na državnih igrah in turnirjih v atletiki. Tekmovala bo na atletskem stadionu v Dubaju, kjer bo tekla na 1.500 in 800 m.  Jožici želimo srečno pot na Arabski polotok ter veliko poguma in moči na samem tekmovanju.

(VDC)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več