16.5 C
Šentjur pri Celju
04/08/2020
sentjur.net

Kalobje: Zaradi dima ostal ujet v objektu

Kalobje, 12. Oktober 2019 – V okviru meseca oktobra, gasilcem še posebej znanega pod imenom »mesec požarne varnosti«, so v PGD Kalobje v petek, 4. oktobra, izvedli tehnični dan, v katerem so pregledali opremo in preizkusili njeno brezhibnost, v soboto pa so se preizkusili še v taktični vaji, ki so jo izvedli v Vodicah pri Kalobju.

V soboto popoldan je zagorelo gospodarsko poslopje. Požar je nastal pri elektro motorju v levem predelu objekta. Najverjetnejši vzrok za nastanek požara je napaka na električni napeljavi. V neposredni bližini je bilo seno, ki se je hitro vnelo, in požar se je razširil na celoten objekt. V bližini objekta je bil lastnik, ki je opazil požar. Ko ga je opazil, je bilo že prepozno, da bi lahko kaj sam rešil, zato je poklical 112. Lastnik je zaradi gostega dima ostal ujet v objektu. Kot domače gasilsko društvo je bilo najprej pozvano PGD Kalobje, ki je nemudoma prispelo na kraj dogodka in takoj začelo z gašenjem. Domačemu društvu pa so na pomoč priskočili tudi gasilci iz PGD Šentrupert in tako so gasilci s skupnimi močni pogasili nastali požar.

Taktično vajo je pripravil in vodil poveljnik PGD Kalobje Dejan Hribernik. Vajo sta si ogledala poveljnik južnega sektorja GZ Šentjur Franci Leskovšek in podpredsednik GZ Šentjur Branko Uduč. (Tjaša Ferlež, Foto: PGD Kalobje)

Sorodne novice

PGD Dobje: Humanitarnost pokazali s prostovoljnimi deli

Tjaša Ferlež

Po opravljenem delu v okolici sedaj še v objekt

Jure Godler

Slivniški gasilci na stežaj odprli vrata

ViP

Z novimi cilji, člani in napredovanji

Jure Godler

Zagorelo je v delavnici

Jure Godler

Prejeli smo: Na Kalobju so mlaj postavili na novo lokacijo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več