7 C
Šentjur pri Celju
27/02/2021
sentjur.net

#koronaintervju št. 18: Klara Hrovatič, rokometašica

2. april 2020 – Na današnji #koronaintervju se je odzvala Klara Hrovatič iz Gorice pri Slivnici. Klara je študentka Fakultete za management v Kopru, že sedemnajst let pa je aktivna rokometašica. Trenutno je članica kluba Žalec Zelene doline, pred mesecem dni pa je prejela priznanje za odlične dosežke na prireditvi Športnik leta Občine Šentjur. Njena strast sta tudi narava in glasba, saj se – kot pravi sama – s slednjo sprosti, v naravi pa sprosti um.

Lahko z nami delite kakšen spomin ali lumparijo iz mladosti?

Hehe, mislim, da je bilo lumparij kar nekaj. V bloku, kjer živim še danes, je bilo v mojem otroštvu bistveno več otrok, kot jih je danes. Družbe mi nikoli ni manjkalo. S prijatelji smo se vedno kaj spomnili in ušpičili. Seveda pa to ne pomeni, da smo kadar koli povzročili kakšno večjo škodo. Mogoče samo kakšen siv las več našim staršem 🙂

Kateri šolski predmet vam je povzročal največ in kateri najmanj preglavic?

V bistvu mi šola kot sama nikoli ni delala težav. Za vse tiste, ki so bile, pa sem bila kriva sama. Najmanj težav sem imela pri športni vzgoji, ker enostavno uživam v športu že od rojstva, bi lahko rekla. Poleg tega pa sem bila od majhnega obkrožena skoraj s samimi fanti in sem se marsikaj naučila tudi od njih.

Kdaj in kako se je začela ljubezen do rokometa? Je bil to edini šport, ki vas je zares prevzel?

V bistvu me ljubezen do žoge spremlja, odkar pomnim. In kot sem že zgoraj omenila, je bilo v mojem otroštvu več fantov na vasi. Seveda je bilo nogometa, košarke in podobnih iger z žogo veliko. Moja rokometna pot pa se je začela v 3. razredu osnovne šole, ko so v šoli začeli izvajati mini rokomet. Ker me je zanimalo, sem se seveda prijavila. Takrat ga je vodil Boštjan Artiček. Malo teka, malo igric, usvajanje osnov rokometa. Res smo se zabavali. Hodili smo tudi na osnovnošolske turnirje tudi v sosednje občine.

Nekega dne pa smo odšli na turnir v Celje na Srednjo šolo za storitvene dejavnosti in logistiko, ki ga je organizirala Rokometna šola Celje, pod vodstvom g. Toneta Goršiča. Opazil je mojo nadarjenost in me povabil, da pridem trenirat k njim. S starši smo se doma pogovorili in na koncu odločili, da poskusim malo bolj resno. Jaz se takrat še nisem zavedala, koliko odrekanja bo to prineslo in kakšen finančni zalogaj posledično tudi za moje starše.

Danes sem jima hvaležna za vse, kar sta žrtvovala zame, drugače ne bi bila tu, kjer sem. In da povem, da me je oče skoraj 10 let vsak dan vozil na trening, tam počakal, da sem končala, in nato spet nazaj. Seveda, dokler nisem naredila vozniškega izpita.

Katera jed je vaša največja mojstrovina? Nam lahko zaupate recept?

Glede na to, da sem velika ljubiteljica hrane, pa imam mogoče malo manj zanimanja do kuhanja. Pa ne zaradi tega, ker ne bi znala oz. ne bi želela kuhati, ampak pri nas doma je ati glavni. In mislim, da se z mami nimava nič za pritoževat, ker je njegova kuhinja enostavno najboljša. Če pa sem kdaj sama, pa verjetno pripravim kaj mehiškega.

Kateri dopust vam je ostal v najlepšem spominu? Kaj ste tam doživeli?

Joooj poletje, morje, komaj že čakam, da se začne. Obožujem sončne dni, da sem lahko malo več zunaj. In seveda tudi poležavanje na plaži. V bistvu je bil vsak dopust zame nekaj posebnega. Mislim, da je najbolj pomembno, da si v pravi družbi, ne glede na to, kje si. So pa verjetno tisti iz otroštva najlepši spomini.

Katero stvar ste doma nazadnje sami popravili?

Tega se pa res ne spomnim. Niti ne vem, kdaj se je nazadnje kaj pokvarilo.

Koga bi izbrali, če bi lahko na klepet povabili katero koli znano oz. slavno osebo?

Mislim, da je teh kar nekaj. Ker sem poleg rokometa tudi velika ljubiteljica glasbe (končana nižja glasbena šola klavirja), preko socialnih omrežij spremljam tudi znane glasbenike in pevce. Dneva brez glasbe si ne predstavljam. Prepevam si pravzaprav skoraj vsak trenutek. Doma, na sprehodu ali pa kar v avtu. Tam imam včasih kar svoje koncerte (smeh). Ljudje, ki me poznajo, vedo, da bi izmed vseh izbrala Petra Graša. Z njim niti ne bi bilo potrebno klepetati. Že če bi mi cel dan pel, bi bila več kot zadovoljna. 🙂

Če bi lahko živeli v kateri koli pravljici, v kateri bi in kateri lik bi bili?

Pravljice pa moram priznati, mi niso najbolj blizu. Kot otrok sem jih sicer rada brala/poslušala, kasneje pa me niso več zanimale. Glede na to, da sem si pred kratkim zavrtela risani film Levji kralj (2019), sem bila zelo navdušena. Tako sama zgodba kot pesmi so me noro fascinirale. In če bi že lahko izbirala, bi bila junakinja Nala.

Katero delo, ki ga odlagate že nekaj časa, bo sedaj prišlo na vrsto?

V bistvu je teh kar nekaj. Ampak mislim, da imam zdaj odlično priložnost, da se najbolj posvetim sebi. Da najdem vse tisto, kar želim v življenju in začnem uresničevati svoje najbolj skrite želje.

Kateri film ali oddajo ste si oz. si boste v času karantene zavrteli?

V zadnjem času jih je bilo pa res že kar nekaj. Sicer drugače ne gledam veliko televizije, danes pa mi druga ne preostane. Pogledala sem kar nekaj dobrih, in sicer »Contratiempo, Seven pounds, The tourist, Contagion itd.«

Lahko z nami delite vaš najljubši vic?

Glede na to, da sem blondinka, sem na svoj račun slišala že kar nekaj vicov.

Se v avtomobilu peljeta blondinka in rjavolaska. Nato pa avto obstane, obe izstopita.

Rjavolaska reče: “Uh, zmanjkalo nama je bencina.”

Blondinka pa: “Madona, si ti pametna, jaz bi se še kar naprej peljala,«

Kako pa trenutno poteka delo v klubu? Kako ohranjate formo?

Trenutno smo s treningi do nadaljnjega prenehali. Včeraj so tudi uradno sporočili, da je sezona za leto 2019/20 končana. Dekleta moramo sama poskrbeti, da bomo vzdrževala svojo kondicijo in moč, kajti če bo vse tako, kot kaže, do nove sezone ne bo več skupnih treningov.

Hvala!

Sorodne novice

Župan Diaci: “Ne izgubljajmo energije z jezo in prepiri zaradi vrste pred banko”

ViP

Bodimo odgovorni, upoštevajmo ukrepe!

ViP

Občina prepovedala uporabo vseh športnih in javnih površin

ViP

Strožji ukrepi: od petka nošenje mask tudi na prostem

ViP

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za podjetniški inkubator

ViP

V prvi polovici septembra v Šentjurju 16 okužb

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več