2 C
Šentjur pri Celju
25/02/2020
sentjur.net

Loški dan žena

Loka pri Žusmu, 19. 3. 2016 – Krajevna skupnost Loka pri Žusmu je v prostorih gasilskega doma v Loki organizirala tradicionalno prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu. Prisotne so s kulturnim programom razveselili učenci Podružnične osnovne šole Loka pri Žusmu in predšolski otroci tamkajšnjega vrtca. Nasmeh na obraz so jim privabili s petjem, deklamacijami, dramatizacijo, folkloro in sodobnim plesom. Obiskovalci so prisluhnili tudi ljudskemu petju Žusemskih fantov in zvokom diatonične harmonike. V spomin na praznovanje so otroci mamice, babice, žene in dekleta obdarili z rožicami iz blaga.

Po končanem kulturnem programu je predsednik KS Loka pri Žusmu med obiskovalci obdaril najstarejšo krajanko KS Loka pri Žusmu, najmlajšega otroka in njegovo mamico ter ob prazniku Sv. Jožefa tudi prisotno Jožico. Prav tako se je zahvalil predstavnicam vrtca in šole za kulturni navdih in trud, vsem nastopajočim, Tanji Bevc za povezovanje programa in predsedniku PGD Loka pri Žusmu za prostor in postrežbo gostov. Večer se je za goste zaključil s plesom ob zvokih ansambla Kozjanski lumpi. (Jasmina Zeme)

 

Sorodne novice

Zakonska skupnost: Družinsko življenje z 12 otroki

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Petim šentjurskim družinam polepšali praznike

Jure Godler

Bučno juho zamenjali s tekmovanjem v luščenju bučn’c

Jure Godler

Občina Dobje ponosno zaključila drugo desetletje obstoja

Jure Godler

Prejeli smo: V DPM ponovno “Pozdravljali morje”

Jure Godler

Mlaj po starem tudi v Loki pri Žusmu

Milenka Blažević
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več