12 C
Šentjur pri Celju
28/09/2020
sentjur.net

LUŠ s čebelarji pripravila zaključek šolskega leta

Epidemija koronavirusa je veliko majskih in junijskih izobraževanj iz učilnic Ljudske univerze Šentjur (LUŠ) učilnic preselila v naravo. Čeravno na distanci in kdaj s konkretnim vetrom v laseh, so udeleženci na travnikih in parkih z veseljem nabirali zelišča in druga nova znanja. Živahne čebele, kratek rokav in umiki v senco pa so na minulem četrtkovem srečanju nakazovali, da se šolsko leto počasi zaključuje in da je za ovinkom slutiti poletje.

LUŠ že vrsto let ob koncu šolskega leta pripravi druženje vseh udeležencev izobraževanj, predavateljev in drugih sodelavcev, ki so bili preteklo leto del njihovega programa. To leto se je zaključek odvil v manjšem obsegu, pretežno s člani Univerze za tretje življenjsko obdobje in v sodelovanju z gostitelji, Čebelarskim društvom (ČD) Šentjur. Združili so poučno, zabavno in družabno. Nedavno prenovljen čebelnjak ČD Šentjur je bil prostor druženja in pogostitve. Po uvodnem nagovoru vodje LUŠ Alenke Testaniere in predsednice ČD Mihaele Kotnik, sta čebelarja Jaka Hladnik in Mirko Gajšek razkazala dom čebel ter opisala osnove pridelave medenih izdelkov. Sledilo je prijetno druženje ob sladkih in slanih prigrizkih.

Na dogodku so se po epidemiji zopet srečale tudi članice likovnega študijskega krožka LUŠ. »Kreativnih sedem« z ustvarjanjem za to šolsko leto prav tako zaključuje, a so se med klepetom že porodile nove ideje za jesenska ustvarjanja.

Kljub uradnemu zaključku šolskega leta ima LUŠ še vedno vsak dan odprto svoje Središče za samostojno učenje, v katerem se lahko samostojno učite in brezplačno uporabljate njihove učilnice, računalnike in učna gradiva, strokovne delavke pa so vam pri tem na voljo za podporo in svetovanje. Prav tako nadaljujejo z izvajanjem brezplačnih izobraževalnih programov za starejše od 45 let (tečaji jezikov, računalništva, retorike in javnega nastopanja, NPK Viličarist, NPK Maser …), v prvem počitniškem tednu pa v okviru njihovega večgeneracijskega centra načrtujejo tudi aktivnosti za otroke. Njihove aktivnosti lahko spremljate na njihovem FB, YouTube ali Instagram profilu ter na spletni strani. (LUŠ)

Sorodne novice

Zahvala tečajnikov Univerze za tretje življenjsko obdobje na LUŠ

Jure Godler

Čebele in čebelarji praznovali svetovni dan čebel

Jure Godler

V časih in prostorih – razstava likovnega študijskega krožka (LUŠ)

Jure Godler

Prejeli smo: Promocija Ljudske univerze Šentjur na TV Celje

Jure Godler

Čebelarji Ponikva: Usmerjeni v pripravo 100-letnice društva

Jure Godler

Vloge strokovnih sodelavcev v vzgoji in izobraževanju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več