17.4 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Mladi iz Dramelj slavili na drugi MCŠ KaeS bitki

Mladinski center Šentjur je v soboto, 27. oktobra, pripravil že drugo srečanje mladih iz občine Šentjur. Zaradi slabega vremena je srečanje oziroma prireditev potekala v kulturno-gasilskem domu v Gorici pri Slivnici.
Na mladinskem centru si prizadevamo povezati mlade iz različnih krajev, a letos smo k sodelovanju povabili še občinske svetnike in predstavnike krajevnih skupnosti. Tako so se od občinskih svetnikov odzvali in skupaj z mladimi tekmovali Alojz Recko, Anton Špan, Jože Korže, Jože Lavbič, Jožef Artnak, Ludvik Žafran, Sebastjan Jaklič, Stanislav Zupanc, Štefan Tisel in Vladimir Belina.

60 mladih in 10 lokalnih političnih odločevalcev

Če so lani tekmovale samo 4 skupine, je letos tekmovalo že 7 skupin. Mladi so predstavljali naslednje krajevne skupnosti: Dramlje, Kalobje, Planina pri Sevnici, Slivnica pri Celju, Mestno skupnost Šentjur, moči so združili še mladi iz Ponikve in Vrbno-Podgrada. Med temi je izstopala popolnoma mešana skupina, katere tekmovalci so si nadeli ime Šmarnica. K vsaki skupini se je pridružil vsaj en občinski svetnik. Igre na KaeS bitki so bile preproste in zabavne, od sodelujočih so zahtevale povezanost in pripravljenost na sodelovanje. Glede na to, da smo bili v bližini Slivniškega jezera, je bilo edino pravilno, da so v prvi igri lovili balone, a ne z ribiško, ampak z balonarsko palico. Vsak balon je v sebi skrival še vprašanje o naravni ali kulturni dediščini občine Šentjur.
V drugi igri so tekmovali v štafeti žličkarjev. Z žlico so prenašali žogico za namizni tenis in pazili, da je predvsem predaja potekala čim hitreje in gladko. Pri tretji igri so s tihim telefonom prenašali sporočila oziroma trditve o naravni in kulturni dediščini občine Šentjur ter o lokalni samoupravi. Vendar pa prenos sporočil po 7 vzporednih tihih telefonih ni nič kaj tih.
Četrta igra je zahtevala tako geografsko poznavanje občine kot močan vizualni spomin. Tekmovalci so morali po eno znamenitost oziroma posebnost postaviti v eno izmed 13 krajevnih skupnosti. Zanimivo, da so Slomškovo rojstno hišo postavljali v Mestno skupnost Šentjur, Arzenakovo domačijo pa so iz Dolge Gore selili na Kalobje.
Gotovo najenostavnejša je bila peta igra, saj so na podlagi fotografije iskali pare.
Pri zadnji igri so na ugankarskih postajah zbirali material za varen pristanek jajce. Presenetljivo jajce večine skupin je uspešno pristalo in prestalo napete sekunde padanja.
Letos so na KaeS bitki zmagali mladi iz Dramelj, lani drugo uvrščeni, drugo mesto so zasedli lanski zmagovalci, mladi iz mestne skupnosti Šentjur. Tretji so bili mladi iz Kalobja.
Letošnje srečanje mladih je potekalo v okviru projekta »GAME – Zgrabi priložnost in naredi spremembo«, ki ga sofinancira Evropska unija iz programa Mladi v akciji.

Sorodne novice

Šentjurski vitezi 2023

Jure Godler

Podjetniška inkubatorja vabita najemnike

Jure Godler

ŠENTJUR: Kdo bo odločeval v imenu ljudstva?

Jure Godler

Podhod ni več betonsko siv

Jure Godler

Aktivne krompirjeve počitnice

Jure Godler

Projekt Mladi za mlajše narisal nasmehe kar 80 otrokom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več